„Vakarų ekspresas“ jau rašė, kad neseniai piliavietės teritorijoje esantis paveldo objektas elingas, vienas iš Klaipėdos uosto simbolių, ir slipas, t. y. visas Pauliaus Lindenau laivų statyklos komplektas parduotas Vilniaus bendrovei UAB „Puiki investicija“. Nuo šiol AB Kruizinių laivų terminalas šiais pastatais nebesirūpins ir neužsiims nekilnojamojo turto plėtra.

Elingas ir slipas klaipėdiečiams yra gana aktualūs statiniai. Slipas iki šiol buvo naudojamas pramoginiams laiveliams laikyti, ir jis yra kone vienintelė patogi vieta Klaipėdoje valčiai į vandenį nuleisti.

Unikalioje elingo erdvėje jau ketverius metus vasarą vykdavo koncertai, sutraukdavę tūkstančius žmonių. Jų organizatoriai stengdavosi viską daryti taip, kad net per koncertus nesutrukdytų laivelių savininkų, kurie naudojasi slipu, veiklos.

UAB „Puiki investicija“ vadovas Žydrūnas Andriukaitis „Vakarų ekspresui“ sakė, kad jiems žinoma, kas yra elingas Klaipėdoje ir tikrai niekas jo neketina griauti. „Mes nieko negriauname, kaip yra, taip viskas ir lieka. Mes kaip tik apleistą, sudarkytą, senų statinių turinčią teritoriją sutvarkysime. Joje atsiras nedideli 2-3 aukštų pastatai. Tie statiniai, kuriuos galima, sutvarkysime, o tuos, kurie yra saugomas paveldas, paliksime“, - sakė Ž. Andriukaitis.

Paklaustas, ar prieš pasiryžtant pirkti elingą negąsdino tai, kad jis yra paveldo objektas, kad daug ko nebus galima daryti, jis atsakė: „Negąsdino. Mes džiaugiamės, kad galėsime jį sutvarkyti, kad atrodytų gražus, nesurūdijęs, nebūtų apleistas.“

Ž. Andriukaitis teigė, kad slipe ir toliau galės stovėti pramoginiai laiveliai, kad juo tikrai bus galima naudotis. Kiek mokėjo už šį savo pirkinį, ar tikrai tris milijonus eurų (sklandė tokios kalbos), „Puikios investicijos“ vadovas neatskleidė sakydamas, kad tai komercinė paslaptis.

Jūrinės kultūros koordinacinės tarybos prie Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos pirmininkas Petras Bekėža mano, kad gal ir gerai, kad atsirado naujas šeimininkas, nes jau daugybę metų toje teritorijoje nieko nepadaryta, nors buvo planuota ir muziejų įrengti, ir teritoriją sutvarkyti. „Per tiek laiko nebuvo skirtas tinkamo dėmesio netgi Pauliaus Lindenau laivų statyklai, kuri pernai atšventė 100 metų. Nei paminklo P. Lindenau, nei kokios nors atminimo lentos nėra. Lėšos nebuvo investuojamos, matyt, todėl, kad jos greitai neatsipirktų. Geitai gauti grąžos iš jūrinio paveldo, kurios tikisi visi verslininkai, nepavyktų. Todėl manau, gerai, kad ėjo kitos kompanijos, turinčios idėjų. Jeigu ir toliau ten bus organizuojami tokie renginiai kaip iki šiol, bus labai gerai. Elingas taps traukos centras. Jis koncertams gal net geresnė vieta nei ant marių kranto pastatyta scena“, - sakė P. Bekėža.