Sulupės seniūnaitis Saulius Liekis išplatino laišką, kuriame nurodo, kad Lietuvos pašto 4-asis skyrius, įsikūręs Minijos g. 141, ilgus metus buvo tapęs savotišku rajono gyvybės centru.

„Daugybė mūsų rajono mamų, tėvų, senjorų naudojosi ir džiaugėsi pašto veikla netoli namų. Pasitinkant naujus metus rajono gyventojus pasiekė liūdna naujiena, kad nuo 2020 sausio 17 d. pašto skyrius iškraustomas į prekybos centrą „Akropolis“. Nors Lietuvos paštas informuoja, kad pokyčiais siekia, kad gyventojams būtų patogiau, bet nežinau, ar patogiau gali būti eiti paslaugos toliau ir yra tikimybė, kad eilės bus didesnės. Nemanau, kad suteiks patogumo“, - teigė S. Liekis.

Jis sakė kviečiantis „šia liūdna proga“ kaimynus ir visus, kam šis pašto filialas buvo brangus, šį šeštadienį, 12 val., susirinkti į „pašto gedulingas išlydėtuves“. S. Liekio teigimu, palaikymą ir solidarumą šiai akcijai išreiškė ir Kauno centrinio pašto darbuotojai.

AB Lietuvos pašto Korporatyvinių reikalų departamento vadovė Vaida Budrienė „Vakarų ekspresui“ sakė, kad sąlygos šiame filiale nėra tinkamos nei darbuotojams, nei klientams. Be to, bendrovė siekia savo filialus įkurdinti prekybos centruose, nes taip gyventojams patogiau. Dėl to minėtas filialas atsidarys „Akropolyje“, kuriame buvo išplėstos ir suremontuotos patalpos. Anksčiau buvo skelbta, kad į 95 kv. m pašto skyrių investuota 69 tūkst. eurų.

„Mūsų strategija miestuose yra keltis į prekybos centrus. Visų pirma taip yra dėl patogumo klientams, nes darbo valandos yra ilgesnės, prieinamumas žymiai geresnis, yra automobilių stovėjimo aikštelės ir taip toliau. Tai ypač patogu žmonėms su negalia, tėvams su vaikučiais, nes jie aktyviai naudojasi pašto paslaugomis“, - aiškino V. Budrienė.

Bendrovės duomenimis, per mėnesį pašto filiale Minijos g. išduodama vidutiniškai 3,9 tūkst. siuntų, priimama - 2,5 tūkst. siuntų. Pensijas šiame skyriuje atsiima tik 5 žmonės.

V. Budrienė pridūrė, kad supranta nusivylusius gyventojus, kuriems paštas buvo šalia - jų name ar kaimynystėje, tačiau stengiamasi atsižvelgti į didžiosios dalies klientų poreikius atsiimti siuntas ilgesnį laiką, norima, kad pašto paslaugos būtų teikiamos moderniose patalpose.

Pasak Lietuvos pašto atstovės, žmonės, kuriems „Akropolis“ bus per toli, pensijas gali atsiimti ir kituose pašto ar „PayPost“ skyriuose, o jeigu turi judėjimo negalią, gali kreiptis į „Sodrą“ ir prašyti, kad pensija būtų atnešama į namus.

Ateityje planuojama plėsti paslaugų spektrą Klaipėdos rajono gyvenvietėse, kur sparčiai auga naujakurių skaičius - statyti paštomatus, galbūt atidaryti ir pašto skyrių.