Padėkota ilgiausiai dirbantiems

1999-ųjų gruodžio 1-oji buvo ta diena, kuomet rajono taryba priėmė sprendimą steigti Šilutėje senelių globos namus. Tuomet įstaigos vadove paskirta kone visą šių namų veiklos laiką jiems vadovavusi Danutė Valodskienė. Į jubiliejaus popietę pakviesta direktorė nepajėgė nuslėpti jaudulio, džiaugėsi susitikimu su buvusiais kolegomis ir sakė, kad čia dirba išties puikus kolektyvas. Pasak jos, per 18 bendro darbo metų šie žmonės tapo tarsi jos šeimos nariais, o šių namų steigimas buvo bendras visų darbas: ir kolektyvo, ir Savivaldybės.

Pastaruosius porą metų įstaigai vadovaujanti Evelina Balandė savo ir kolektyvo vardu taip pat dėkojo savo pirmtakei, iš kurios sakė išmokusi daug šio darbo subtilybių.

Direktorė padėkas įteikė ir kolektyvo veteranėms, nuo pat įkūrimo čia dirbančioms socialinio darbuotojo padėjėjai Zelmai Šertvytienei, slaugytojai Tamarai Gudišauskienei bei savo pavaduototojai Janinai Sadauskienei.

Vasarą duris atvers įstaigos filialas

Savivaldybės meras Vytautas Laurinaitis pasidžiaugė, kad taip į gera laikas keičia visuomenės nuostatas. Išties visi kiek vyresni žmonės dar puikiai mena vos prieš kelias dešimtis metų vyravusią nuostatą „Neduok Dieve man patekti į senelių namus...“ Dabar, anot V. Laurinaičio, ši nuostata skamba priešingai: „Neduok Dieve nepatekti į senelių namus...“ Ir tai liudija, jog čia dirbantys žmonės dirba išties puikiai, čia gyvenantiems senjorams atiduoda ne tik žinias, bet ir širdis. Nes niekam nėra paslaptis, jog senelių namuose gyvenantys žmonės kalbasi su artimaisiais, ir ta žinių banga nuvilnija tolyn.

Akivaizdu, kad toji banga apie Šilutės senelių globos namus neša gerą žinią, nes norinčiųjų čia patekti eilėje jau yra daugiau nei 20 žmonių. Visi jie – Šilutės rajono gyventojai, nes tik tokie čia ir apgyvendinami. Meras linkėjo sutrumpinti tą eilę, o savo ruožtu pažadėjo, jog ir Savivaldybė prie to prisidės. Šiuo metu jau baigiamas įrengti įstaigos filialas, kuris įsikurs laisvame Saugų vaikų globos namų pastate, kuris duris turėtų atverti jau kitą vasarą. Jame bus apgyvendinta dar iki 40-ies garbaus amžiaus žmonių.

„Bandysim patenkinti visų senų žmonių poreikius“, - pažadėjo meras. Jis linkėjo, kad čia dirbantys žmonės neišdalintų viso savo gerumo, kad jo liktų ir šeimoms.

Socialinės paramos skyriaus vedėjas Alvidas Šimelionis į įstaigos archyvą atidavė dviejų dešimtmečių senumo dokumentus, liudijančius jos steigimą, o 21-ąjį gimtadienį linkėjo sutikti jau Saugose.

Šeimininkus sveikino ir tolesnės sėkmės jiems linkėjo įvairių krašto socialinės globos įstaigų vadovai. O senelių globos namų darbuotojos sveikino savo vadovę E. Balandę. Pasak kolektyvo narių, jos sunkiai rado žodžių, kuriais norėjo padėkoti savo direktorei. „Mes jus mylime ir jumis didžiuojamės“, - sakė kolegės.