„Mokyklai trūksta apšvietimo ir kaip tik šioje vietoje, kur dabar vykdome tyrimus, buvo numatyta statyti naują gatvės apšvietimo stulpą. Tačiau kasant žemę buvo aptikti žmogaus palaikai. Darbuotojai išsikvietė policiją, pastarieji - paveldosaugininkus ir buvo nuspręsta, kad tikslinga atlikti archeologinius tyrimus ir išsiaiškinti, kas čia yra“, - pasakojo tyrimus prie mokyklos atliekantis archeologas Jurgis Sadauskas.

Pasak jo, kol kas nieko tikslaus negalima pasakyti, tačiau spėjama, kad toje vietoje galėjusios būti kapinės.

„Ir ankstesnių tyrimų metu, kurie vyko visai netoli šios vietos, archeologai jau yra radę palaikų. Spėjama, kad tai galėtų būti maždaug XIX a. laidojimai. Tiesa, šioje vietoje kapai yra suardyti, vienoje krūvoje daug kaulų. Panašu, kad šitaip galėjo nutikti, kai anksčiau tiesė aukštos įtampos kabelį„, - pasakojo J. Sadauskas.

Pasak jo, tyrimus planuojama baigti šią savaitę.

„Kaulus surinksime ir atiduosime ištirti antropologams. Ir greičiausiai paskui grąžinsime atgal - perlaidosime į tą pačią vietą. Kapinėse buvo, kapinėse ir turi likti“, - sakė archeologas.

J. Sadauskas juokavo, kad šie tyrinėjimai išskirtiniai, nes ypač per pertraukas susirenka būriai žiūrovų. Moksleiviams ir smalsu, ir šiek tiek baugu matyti prie pat mokyklos atkastus žmonių palaikus.

„Vieniems vaikams baisu ir įsivaizduoti, kad šioje teritorijoje gali būti palaidota daugiau žmonių, jie sako, kad dabar bijos eiti į mokyklą, o kiti procesą stebi ramiai. Gali būti, kad po šio įvykio ne vienas jų pasirinks archeologo profesiją“, - svarstė J. Sadauskas.