Bendrovės „Gatvių apšvietimas“ Apšvietimo eksploatacijos skyriaus viršininkas Dainius Petrauskas pasakojo, kad šiais metais ant apšvietimo stulpų, atramų iš viso bus iškabinta net 256 papuošimais daugiau nei pernai, o iš viso gatvėse sužibs 1 206 kalėdinių papuošimų.

„Papuošimai bus ir ant medžių, pastogių ir eglės. Planuojamas bendras girliandų ilgis siekia apie 17-18 kilometrų“, - dėstė jis.

D. Petrauskas aiškino, kad naujais 256 papuošimais bus plečiama kalėdiniu laikotarpiu puošiama miesto teritorija: nuo Statybininkų prospekto žiedo prekybos centro „Big“ link, taip pat - nuo Lideikio gatvės Savanorių prospekto link. Papuošimus planuojam iškabinti iki eglės Klaipėdoje įžiebimo. Šis planuojamas lapkričio 30 dieną.

„Kaip ir kasmet, tuo laiku bus įjungtos ir girliandos, papuošimai mieste. Tai būna dieną prieš eglės įžiebimą. Penktadienį ankstų rytą važiuosime ir tikrinsime, ar viskas sujungta tinkamai, o šeštadienį, kai bus įžiebimas, jau viskas veiks“, - žadėjo jis.

D. Petrauskas teigė, kad girliandos ir papuošimai jungiamos prie bendro gatvių apšvietimo tinklo, tad įsijungs ir išsijungs kartu su miesto apšvietimu.

Bendrovės atstovas teigė, kad kol kas galutinės kainos, kiek miestui kainuos kalėdinis apšvietimas, pasakyti negali, mat darbai vis dar atliekami, o paskutinėmis dienomis vis atsiranda papildomų darbų.