Penktadienį ugniagesių pagalbos prireikė ir Kažemėkų kaime į medį įlipusiam ir dvi dienas neišlipusiam katinui. Šeštadienį miesto centre, šalia Šilutės evangelikų liuteronų bažnyčios, praeiviai pastebėjo tikrų tikriausią miško kiškį.

Štai tokie, su gyvūnais susiję nutikimai, prasidėjo Pasaulinę gyvūnijos dieną.

Avis klaidžiojo dvi dienas

Po Šilutę klaidžiojanti avis buvo pastebėta spalio 3 dieną. Gyvūną praeiviai matė pievelėje šalia buvusio muziejaus pastato, V. Kudirkos gatvėje, prie „Circle K“ degalinės, prekyvietės „Šilutės halė“, policijos komisariato pastato, „Maxima“ parduotuvės (H. Šojaus gatvėje),lopšelio darželio „Žibutė“.

Populiariose Šilutės feisbuko grupėse žmonės dalinosi avies nuotraukomis. Daugeliui ši situacija pasirodė juokinga. Šilutiškiai šmaikštavo, kad mielai avį pasigautų ir iš jos išsikeptų šašlyką, po nuotrauka žymėjo draugus, siūlydami „susirinkti avį“ ir t.t. Kiti kėlė klausimą, kieno rūpestis yra mieste klaidžiojantys gyvūnai? Žmonės stebėjosi, kaip avis galėjo atsirasti mieste, kodėl dvi dienas jos šeimininkai nepasiėmė.

Dėl avies miesto centre nemažai skambučių sulaukė gyvūnus gelbstinčios organizacijos „Šilutės beglobiai“ įkūrėja R. Vismantienė. Deja, tąkart moters nebuvo mieste, ji negalėjo padėti, taigi skambučius dėl šio įvykio teko nukreipti policijai.

Šilutės rajono policijos komisariato viršininkas Artūras Mikalauskas pasakojo, kad šeštadienį, spalio 5 dieną, policija sulaukė trijų skambučių dėl šio įvykio. Važiuoti gelbėti avies teko patiems policijos pareigūnams. Kadangi gyvūnas buvo paženklintas, jo šeimininkai buvo rasti greitai. Šilutėje gyvenantys žmonės pasakojo, kad avis ištrūko iš aptvaro ir pabėgo.

Sekė voverę, sutiko kiškį

Šalia Šilutės evangelikų liuteronų bažnyčios, „Šilutės naujienų“ korespondentas Edvardas Lukošius akis į akį susidūrė su kiškiu. Vyras pasakojo, kad šeštadienį stengėsi įamžinti pagrindine gatve važiuojančius baikerius (buvo motociklininkų sezono uždarymas), taigi jų lūkuriavo šalia pašto pastato.

Pasukęs į Gudobelių alėją, jis pamatė voverę. Edvardas stabtelėjo ir galvojo, kad papūstauodegę dar pamatys medyje ir spės nufotografuoti. Tačiau jo žvilgsnis užsilaikė ties kiškiu, tupinčiu žemai tarp šakų.

Po krūmu šalia bažnyčios įsitaisęs pilkasis kiškis nepanoro fotografuotis ir greit spruko iš savo guolio

„Akimirką pažvelgėme vienas į kitą ir abu negalėjome patikėti tuo, ką matome“, - pasakojo E. Lukošius.

Nepanoręs būti fotomodeliu, kiškis nuliuoksėjo per bažnyčios teritoriją, labdaros organizacijos „Šilutės Sandora“ pastato link.

Priminsime, kad gyvūnai šios bažnyčios šventoriuje apsilankė ne pirmą kartą. Pernai prieš Kalėdas čia vaikštinėjo gaidys.

„Prakartėlės personažai patys renkasi prie bažnyčios. Matomai girdėjo, kad kitą savaitę bus prakartėlės pristatymas. Mieli šilutiškiai, labai prašau, tik kiaulės neišleiskite“, - tuomet juokavo evangelikų liuteronų bažnyčios kunigas Remigijus Šemeklis.

Katinas iš medžio neišlipo dvi dienas

Pasaulinę gyvūnijos dieną organizacija „Šilutės gyvūnų gerovė“ gavo pranešimą, kad Kažemėkų kaime (Katyčių sen.) į medį, jau antra diena, įlipęs katinas ir negali išlipti. Savanoriai susisiekė su bendruoju pagalbos centru, paprašė gaisrininkų pagalbos ir jos sulaukė.

Kažemėkų kaime kačiuką gelbėjusiems ugniagesiams teko lipti į medį

Atvykus ugniagesiams gelbėtojams katino gyvybė buvo išgelbėta. Jo šeimininkų niekur nesimatė, todėl keturkojį priglaudė pagalbos ieškojusi R. Grabauskienė.

„Ačiū Ramutės šeimai už pagalbą, supratimą ir begalinį jų širdžių gerumą. Nuoširdžiai dėkojame Pagėgių savivaldybės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos Stoniškių ugniagesiams Tadui Špečkauskui ir Antanui Kesarauskui - už drąsą bei pasiaukojimą gelbstint gyvybes, už nepamatuojamą ir sudėtingą kasdienį darbą, už tai, kad dirbate nuoširdžiai ir stiprinate mūsų visų saugumą. Labai džiaugiamės, kad gaisrininkams svarbi kiekviena gyvybė“, - padėką savo feisbuko paskyroje parašė „Šilutės gyvūnų gerovė“.