Naujasis centrinio pašto skyrius įsikūrė 120 kv. m patalpose. Kaip teigia Lietuvos pašto atstovai, buvo ieškoma vietos miesto centre, netoli dabar jau buvusio centrinio pašto skyriaus. Kartu su centriniu skyriumi iš senojo pašto išsikels ir laiškininkai, kuriems bus paruoštos patalpos Liepų gatvėje, arčiau plento Klaipėda-Palanga.

„Miestas atsinaujina - mes atsinaujiname. Linkiu, kad klientams būtų smagu ateiti ir gauti mūsų paslaugas. Patalpos labiau pritaikytos darbuotojų tiesioginiam darbui“, - sakė Lietuvos pašto generalinė direktorė Asta Sungailienė.

Pasak jos, dar šįmet atsinaujins ir dalis kitų Lietuvos pašto skyrių Klaipėdoje. Tam iš investicinio biudžeto bus skirta 275 tūkst. eurų. Skyrių atnaujinimas planuojamas prekybos centruose „Studlendas“ ir „Akropolis“.

Naujas skyrius turėtų atsirasti prekybos centre BIG. O štai kurio skyriaus pietinėje miesto dalyje ketinama atsisakyti, kol kas Lietuvos paštas sprendimo nepriėmė. Pasak bendrovės atstovų, noras įsikurti prekybos centruose motyvuojamas dėl ilgų darbo valandų ir klientų patogumo.

Kas bus daroma su senuoju centriniu paštu Klaipėdoje? A. Sungailienės teigimu, jis ruošiamas parduoti. Tačiau kol kas susidomėjimo nesulaukta nei iš Savivaldybės, nei iš pačios Vyriausybės.

„Informacija jau patvirtinta. Dabar - viešinimo etapas. Pastatas bus parduotas aukciono būdu. Šį pastatą kaip paveldo objektą siūlėme, siuntėme raštus, tačiau susidomėjimo nesulaukėme. Nusprendė pastatą parduoti, nes jis netinkamas pašto funkcijoms atlikti ir neradome kaip jį įveiklinti. Tikiu ir linkiu pastatui rasti tokį šeimininką, kuris matytų jame veiklą ir turėtų finansines galimybes juo pasirūpinti“, - sakė Lietuvos pašto vadovė A. Sungailienė.

Lietuvos pašto atstovai pridėjo, kad toli pavyzdžių ieškoti nereikia - kituose Europos miestuose tokie pastatai pritaikomi viešbučių, muziejų veiklai.

Pasak vicemero Arūno Barbšio, Klaipėdos savivaldybė priėmė sprendimą, kad pastatas nereikalingas savivaldos funkcijoms vykdyti.

„Norėtųsi, kad nors mažas skyrius senajame centriniame pašto pastate išliktų. Savivaldybė jau anksčiau buvo sulaukusi kreipimosi. Bet kokį turtą paimti ir turėti Savivaldybė negali“, - sakė A. Barbšys.