Regis, trūksta visai nedaug - gatvės rekonstrukcija lyg ir galėtų būti baigta per kelias dienas, tačiau nei darbininkų, nei jų technikos šioje judrioje miesto vietoje nebematyti. Todėl du kartus per savaitę atvykstantys į turgų, reikalų minėtose bendrovėse ar čia verslus turintys žmonės pyksta ir keiksnoja tokią betvarkę. Pasak šilutiškių, net ir nežinia iš ko pareikalauti, kad pradėti darbai būtų užbaigti.

Prekybininkai praranda klientus

Besižvalgydami vietoje matome, kad jeigu priešais vieną bendrovę automobiliams skirtoje aikštelėje asfaltas jau paklotas ir lietaus vandenys čia atvažiuojantiems nebaisūs, tai „Šilutės komunalininko“ klientai jau daugiau nei mėnesį priversti stovėti tik ant skalda nuklotos dangos. Bet labiausiai nepasisekė „Šilutės turgavietės“ klientams ir prekybininkams. Turgaus prieigose rengiamos automobilių stovėjimui skirtos aikštelės ne tik neasfaltuotos, bet ir skalda užpilta dar ne visur. Todėl atvažiavusieji automobiliais, norėdami žengti ant šaligatvio priversti kone pusmetrį šoktelėti ant jo, o vėliau bristi per balas.

Pasak prekeivių, žemiausiose vietose net ir po nedidelio lietaus, tučtuojau susidaro balos. O kas bus kai lietus pliaups pusdienį ir daugiau, jie sako nenorintys net pagalvoti.

Ties turgavietės pakraščiu dar stovi ir penkios prekyvietės geltonuose nameliuose. Čia prekiaujama statybinėmis, ūkinėmis ir maisto prekėmis, veikia dvi vaistinės, yra grožio salonas. Tad akivaizdu, kad klientų čia netrūksta net ir ne turgaus dienomis.

Tačiau pasak pačių prekeivių, reikėtų sakyti „netrūkdavo iki gatvės rekonstrukcijos pradžios“. Prekybininkai guodžiasi, kad dabar, kai jau keli mėnesiai vyksta gatvės atnaujinimo darbai, visi jie pastebėjo, jog verslai stoja. Jie jau skaičiuoja, kad apyvartos vieniems krito trečdaliu, o kitiems net ir perpus. Vienos maisto prekių parduotuvės savininkai buvo priversti net sumažinti pardavėjų skaičių, o mėsos pardavėjams teko savo produkciją pardavinėti 20 proc. pigiau nei įprasta.

UAB „Šilutės turgavietė“ šeimininkas Alfonsas Vanagas sako, kad visi džiaugiasi, jog yra tvarkoma gatvė ir stovėjimo aikštelės. Tačiau visus piktina tai, jog tie darbai atliekami pernelyg ilgai. Nes tikrai nėra normalu, jog kelias nedidukes automobilių stovėjimo aikšteles statybininkai įrenginėja kelis mėnesius, o tada darbų nebaigę tiesiog dingsta.

Trukdo finansiniai reikalai

Kad darbai tikrai vyksta su pertraukomis, statybininkų - UAB „Kavesta“ direktorius Dionizas Liatukas neneigia. Tačiau jis tikina, kad sparčiau dirbti negali, nes nuolat tenka laukti apmokėjimo už jau padarytus darbus. Dėl lėšų trūkumo tenka net atitraukti darbininkus nuo vieno objekto ir perkelti juos dirbti kitur. Statybininkų vadovas D. Liatukas „Šilutės naujienoms” tiesiog taip ir pasakė, jog darbai stabdomi, nes statybos rangovo - UAB „Šilutės automobilių keliai“ direktorius Vilius Vandzinskas už jau atliktus darbus nesumokėjo pinigų.

Deja, susisiekus su V. Vandzinsku, situacija nepaaiškėjo. Jis pareiškė, kad situacijos nekomentuos.

Savivaldybė už darbus atsiskaito

Šilutės savivaldybės administracijos Ūkio skyriaus vyriausiasis specialistas Mindaugas Oželis irgi patvirtino faktą, jog Cintjoniškių gatvės sutvarkymo projektas su šalia jos esančiomis automobilių stovėjimo aikštelėmis yra atliekamas Savivaldybės užsakymu.

M. Oželis taip pat neslėpė, kad Savivaldybės administracija yra nepatenkinta, jog darbai atliekami su pertraukomis.

Pasak M. Oželio, visos lėšos, kurios būtinos apmokėti už jau padarytus darbus, rangovui - „Šilutės automobilių keliams“ yra sumokėtos. Todėl jeigu yra finansinių problemų tarp darbų rangovo ir subrangovo, jas jau reikėtų vertinti tik kaip nevykusius dviejų verslo partnerių santykius.

Cintjoniškių gatvės rekonstrukcijos projektas turi būti baigtas iki 2020 metų vidurio, tad Savivaldybė neturi kokių nors galių paskubinti statybininkus dirbti greičiau. Be automobilių aikštelių, jiems dar liko įrengti gatvės apšvietimą, sutvarkyti šaligatvius ir kt.

M. Oželis domėjosi, kada bus atnaujinti darbai Cintjoniškių gatvėje. Rangovo atstovas jam pasakė, jog darbai bus atnaujinti vėliausiai iki spalio 1 dienos.