Smiltynėje sumažėjo šiukšlių konteinerių. Ir štai šios šiukšlės nusės miškuose. Manau, kad tai - ekstremali situacija“, - kalbėjo T. Zaleckis ir paprašė Savivaldybės administracijos pakomentuoti, kodėl sumažėjo šiukšliadėžių.

Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda neįžvelgė jokios problemos. „Jei būtumėte apie tai pasakę anksčiau, būtume sprendę“, - pareiškė jis ir pažadėjo susisiekęs su Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centru spręsti šią problemą.

Tačiau T. Zaleckis teigė, kad Savivaldybės administruojamų teritorijų, kuriose kaupiasi šiukšlės ir jų nespėjama tvarkyti, yra visame mieste. Specialistai atliekas skaičiuoja tonomis.

„Mūsų padalinys išveža nuo 14 iki 20 tonų per mėnesį. Tai - statybinės atliekos iš Dituvos sodų, Šernų ir Klaipėdos girininkijų“, - komentavo T. Zaleckis.

Anot jo, šiukšlintojų žalą stengiamasi viešinti. „Paskutinis įvykis nutiko Pajūrio regioniniame parke, kuriame buvo išpiltos statybinės atliekos. Apie tai paskelbėme informaciją socialiniuose tinkluose ir staiga mistiškai jos dingo“, - teigė T. Zaleckis.

Apie tai, kad šiukšlių problema tampa vis aktualesnė, liudija ir „Vakarų ekspreso“ skaitytojų kone kasdien siunčiamos nuotraukos, kuriose užfiksuoti kalnai atliekų pačiame mieste.

Savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė kalbėjo, kad nors Klaipėda yra valoma, problema išties egzistuoja. „Sutvarkėme labai daug savavališkai užterštų teritorijų. Iki šios dienos atliekų tvarkytojui yra „priduotos“ 86 tonos statybinių atliekų, 109 tonos stambiųjų atliekų, 2 tonos žaliųjų atliekų ir 107 tonos padangų. Dideli šiukšlių kiekiai yra surenkami ir per talkas: 5 tonos komunalinių atliekų, 35,5 stambiųjų atliekų ir 21 tona biodegraduojančių atliekų“, - skaičius vardijo ji.

Anot I. Šakalienės, užterščiausi yra Klaipėdos gatvių pakraščiai, parkai ir skverai, Vasaros estrados miško teritorija.

„Taip buvome gavę pranešimą apie išmestas asbesto atliekas. Surinkome daugiau kaip 4 tonas“, - teigė ji.

Savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėja Kristina Vintilaitė pasakojo, kad intensyvės komunalinių atliekų tvarkymo taisyklių priežiūra, mat šiuo metu tai rėžia akį.

Anot jos, skyriaus specialistai vyksta į įvairias miesto dalis ir tikrina tvarką, į pagalbą pasitelkia ir policijos pareigūnus.

„Miestas pereina į naują komunalinių atliekų tvarkymo etapą, kai laipsniškai visos komunalinių atliekų tvarkymo aikštelės, kurios buvo didžiausias skausmas miestui, pereina tų teritorijų gyventojams“, - pasakojo ji.