Žinia, kad kryžiai iš Ferdinando aikštės ir koplytstulpis iš Dangės skvero pašalinti todėl, kad šios viešosios erdvės bus atnaujinamos. Klaipėdos miesto savivaldybė nuo žiemos ieškojo šių objektų autoriaus, tačiau jis taip ir neatsirado.

Tada, pasak Klaipėdos savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vyr. specialistės Laimos Jūrevičienės, buvo nupirkta paslauga kryžius ir koplytstulpį restauruoti. UAB „Kerežis“ įsipareigojo tai atlikti iki rudens.

„Tiesa, vienas kryžius iš Ferdinando aikštės yra ypač blogos būklės, apie 80 procentų jos medienos - sutrešusi, tad greičiausiai jo atnaujinti nepavyks“, - pažymėjo vyr. specialistė.

Anot pašnekovės, po restauracijos šie Sąjūdžio simboliai iškils Sąjūdžio parke. O Ferdinando aikštė ir Dangės skveras bus tvarkomi.

„Projektas Ferdinando aikštei tvarkyti jau parengtas. Prieš savaitę gautas statybos leidimas ir dabar ieškoma rangovo. Tikimės, kad per 2-3 mėnesius rangovas atsiras ir dar šiais metais bus pradėti skvero tvarkymo darbai“, - sakė to paties skyriaus vyr. specialistė Nijolė Vedeikienė.

Priminsime, kad greta Kristaus Karaliaus bažnyčios esantis beveik 2,5 tūkst. kv. m ploto Ferdinando skveras turėtų tapti patraukliu parku pasivaikščioti, pasifotografuoti.

Skverą planuojama apsodinti medžiais, greičiausiai liepomis. Ketinama išlaikyti ir autentišką ten buvusio bunkerio dalį, pažymėti šioje vietoje buvusius Vitės kvartalo namus, gatves, aikštes ir visa kita. Skvero viduryje numatytas apšvietimas, suoliukai, iš bažnyčios išėjusiems jaunavedžiams patraukli erdvė, meniniai akcentai.