Pasak jo, nedelsiant bus ieškoma galimybių, kaip tobulinti elektroninę sistemą. Be to, ketinama tobulinti ir pačią priėmimo į mokyklas tvarką, kad ateityje nebūtų tokių liapsusų, kaip nutiko šiemet, kuomet kai kuriose mokyklose neliko vietų klaipėdiečiams, nes elektroninė sistema jų vietas atidavė rajone gyvenantiems vaikams.

Aišku viena, kad nusivylusiųjų dėl priėmimo į mokyklas skaičius dar gali gerokai augti. Mat kol kas išanalizuotos tik priėmimo į gimnazijas klaidos. Kiek liapsusų nutiko priimant moksleivius į 1-as ir 5-as klases, paaiškės artimiausiomis dienomis.

Viešojoje erdvėje pastaruoju metu liejamas pyktis ant naujosios priėmimo į mokyklas Klaipėdoje tvarkos. Ne vieni tėvai širdo, kad, liaudiškai tariant, buvo „išdurti“: elektroninė sistema jiems pranešė, kad vaikas priimtas į pageidaujamą mokyklą, bet nuvykus į mokyklą paaiškėjo, kad nieko panašaus – sąrašuose jų vaiko nėra.

Į tokią nepavydėtiną situaciją patekusi vienos „Smeltės“ progimnaziją dabar baigiančios mergaitės mama piktinosi, kad puikiais pažymiais besimokanti dukra nepateks į pageidaujamą „Vėtrungės“ gimnaziją, o turės tenkintis tuo, kas liks.

„Man pikčiausia tai, kad paaiškėjus, jog sistema mus apgavo, nebuvo jokių nurodymų, ką daryti toliau nei mums, nei mokyklos darbuotojams“, – piktinosi mama.

„Už švietimą atsakingos Savivaldybės darbuotojos man pristatė patį priėmimo procesą, kuris pakankamai daugialypis. Pačią elektroninę sistemą prižiūri vilniečių kompanija. Kaip supratau, pats dokumentų priėmimas vyko gana sklandžiai, bet tam tikri rūpesčiai prasidėjo, kai kitame etape surinkti dokumentai buvo apdorojami ir pagal tam tikrus parametrus vykdomi nukreipimai į mokyklas. Nutiko taip, kad kai kuriais atvejais sistema, švelniai tariant, suklydo“, – pasakojo meras V. Grubliauskas.

Miesto vadovas vakar sužinojo, kad kol kas yra identifikuota, kuriems į gimnazijas pretenduojančių vaikų tėvams buvo išsiųsti klaidinantys pranešimai.

„Tie tėveliai informuojami, kad prieš tai juos pasiekusi informacija buvo neteisinga, o klausimas, į kurią mokyklą pateks jų vaikas, yra ateities dalykas. O kalbant apie priėmimą į pirmąsias ir penktąsias klases analitinis darbas dar nesibaigė, bet artimiausiomis dienomis turėtų paaiškėti, kiek netikslių pranešimų gavo šiai kategorijai priklausantys tėveliai“, – sakė V. Grubliauskas.

Pasak jo, kol kas sunku vertinti, ar taip nutiko dėl to, kad pati sistema suklydo, ar dėl to, kad sistemai buvo nepakankamai tiksliai suformuluotos užduotys ir kriterijai.

„Gal pati sistema ir nėra bloga, bet programos nebuvo tiksliai parengtos ir tai privertė ją suklysti?“ – svarstė meras.