Ir nors projektą numatyta įgyvendinti per trejus metus, Savivaldybės vadovai tikisi, kad darbus pavyks užbaigti kur kas greičiau ir viso rajono gyventojai bei krašto svečiai galės džiaugtis nauja, modernia laisvalaikio erdve ir treniruočių baze.

Šilutės rajono savivaldybės mažojoje posėdžių salėje balandžio 30 dieną įvyko Savivaldybės vadovų ir UAB „Neostata“ direktoriaus Albino Andrijausko susitikimas dėl daugiafunkcio sporto ir sveikatingumo komplekso statybų Šilutėje pradžios. Susitikimo metu pasirašyta rangos sutartis su konkursą laimėjusia bendrove.

Meras Vytautas Laurinaitis pasidžiaugė, kad daugiau kaip du dešimtmečius planuotos statybos pagaliau bus pradėtos. „Šiandien džiugi diena visai Šilutės krašto bendruomenei. Aš tikiu, kad nors projektą numatyta įgyvendinti per trejus metus, tai pavyks padaryti žymiai greičiau“, – kalbėjo meras.

Naujasis sporto ir sveikatingumo kompleksas atsiras pastate, esančiame priešais Šilutės ligoninę. Kadaise tai buvo baldininkų sporto salė, o keletą pastarųjų dešimtmečių šis pastatas buvo virtęs vaiduokliu išdaužytais langais.

Visgi, kad pastatas įgautų patrauklią išvaizdą, prireiks dar nemažai laiko. „Šilutės naujienoms“ V. Laurinaitis pasakojo, kad reikia daryti darbo projektą, koreguoti techninį projektą. „Kadangi arenos nestatysime, medžiagas keisime pigesnėmis“, - sakė jis. Anot mero, antroje vasaros pusėje turėtų būti baigtas koreguoti techninis projektas, tačiau demontavimo darbai, vykdomi pagal kitą projektą, turėtų prasidėti anksčiau.

Naujajame komplekse, kurio statybos kainuos apie 6,6 mln. eurų, veiks baseinas su SPA pramogine zona, įvairių sporto šakų treniruočių salės. Mieste įrengus baseiną viso rajono vaikams bus sudarytos sąlygos išmokti plaukti.

„Visos sporto bazės bus sukeltos į šį sporto kompleksą, tai daugeliui sportininkų bus kaip svajonės išsipildymas, kurio jie laukė daugiau kaip 15 metų“, - sakė V. Laurinaitis.