Valdininkai neslepia, kad šio darželio rekonstrukciją bus galima pradėti tik tada, kai šiaurinėje miesto dalyje bus pastatyta naujoji mokykla, į kurią persikels dabartinės Tauralaukio progimnazijos bendruomenė.

„Planas toks, kad pirmiau pastatysime mokyklą, į ją iškelsime vaikus ir tik tada prasidės darželio rekonstrukcija“, - prioritetus sudėliojo Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Alina Velykienė.

Tačiau naujosios mokyklos statybos dar net neprasidėjo. Pasirodo, šio uostamiesčiui labai svarbaus objekto statybų rangovams parinkti vėl bus skelbiamas naujas konkursas.

„Nes buvo per didelė kaina“, - kodėl prireikė naujo konkurso, vakar paaiškino A. Velykienė.

Priminsime, kad pernai buvo pranešta, kad naujosios mokyklos Senvagės gatvėje statybų kaina gali siekti 12,5 mln. eurų - dukart daugiau, nei buvo planuota iš pradžių.

Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Investicijų ir ekonomikos departamento direktorius Ričardas Zulcas pasakojo, kad konkursas turėtų būti paskelbtas maždaug balandžio 8-ąją.

„Tikėtina, kad gegužės 15-ąją jau galėsime plėšti vokus“, - skaičiavo R. Zulcas.

Jei viskas vyktų sklandžiai, tikėtina, kad naujoji mokykla duris galėtų atverti tik 2021-aisiais.

Vakar Savivaldybėje vyko Tauralaukio darželio rekonstrukcijos galutinių projekto sprendinių pristatymas.

„Buvo iškilęs klausimas dėl laikinos sustojimo aikštelės suformavimo, bet principiniams sprendiniams pritarėme“, - po pristatymo sakė A. Velykienė.

Jau anksčiau rašėme, kad rekonstravus Tauralaukio darželį, esamo statinio elementų liks nedaug. Siūloma statyti kelis atskirus tarpusavyje sujungtus korpusus.

„Iškilo dar vienas klausimas - kaip po rekonstrukcijos turėtų vadintis darželis. Projekte ir toliau vadiname Tauralaukio darželiu, bet galbūt būtų galima sugalvoti ir kitą pavadinimą“, - svarstė Savivaldybės atstovė ir pridūrė, kad šiuo klausimu būtų gerai išgirsti ir pačios darželio bendruomenės nuomonę.