Ketvirtadienį Klaipėdos savivaldybės saugaus eismo komisijos posėdyje išsiaiškinta, kad kai kurie gyventojai savavališkai pasistatė draudžiamąjį kelio ženklą „Nurodyto transporto eismas draudžiamas“ ir nurodomąjį kelio ženklą „Rezervuota stovėjimo vieta“. Maža to, tai - ne viskas.

„Gyventojai ir jų svečiai neranda vietos automobiliui pastatyti. Be savavališkai įrengtų ženklų, radome ir geltonai nudažytus bortelius. Nepamename, kad su Savivaldybe tai būtų derinta. Tai yra miesto gatvė, kur stovėti automobiliai gali“, - sakė Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vyriausiasis specialistas Vytautas Paukštė.

Klaipėdos vicemero Artūro Šulco manymu, savavališkai pastatyti ženklai turi būti naikinami. Tam pritarė ir Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas, Saugaus eismo komisijos pirmininkas Olegas Mariničius.

„Nėra net kalbos. Jeigu su niekuo nederindami pribraižė linijų ir pristatė ženklų... Kaip įmanoma greičiau visa tai reikėtų panaikinti ir sužinoti, kas tai padarė“, - pabrėžė O. Mariničius.

V. Paukštė pridėjo, kad nusiskundimų kyla ir dėl vienoje Liepojos gatvės atkarpoje statomų Dragūnų bataliono kariškių automobilių.

A. Šulcas ragino kariškius atsižvelgti į gyventojų prašymus ir prisidėti prie problemos sprendimo.