„Viešoji erdvė projektuojama derinantis prie esamos situacijos, gyventojų natūraliai išmintų takų. Erdvė bus išskiriama į pėsčiųjų ir dviračių taką su poilsio aikštelėmis, skverą ir sporto zoną. Tarp Šilutės pl. 40 pastato ir Šilutės pl. esama automobilių stovėjimo aikštelė bus praplečiama įrengiant asfalto dangą“, – projektiniuose siūlymuose pristatomi būsimi pokyčiai.

Planuojama apšviesti pėsčiųjų ir dviračių taką, taip pat bus apšviečiamas skveras ir aktyvaus poilsio zona. Sporto aikštelių šviestuvai turės pritemdymo funkciją. Naujai įrengiamomis vaizdo stebėjimo kameromis bus stebimas skveras, sporto aikšteles, Pempininkų aikštė, kitos gyventojų pamėgtos susibūrimo vietos.

Šalia „Maximos“ – skveras su fontanu ir sporto zona

„Šalia prekybos centro Maxima (Šilutės pl. 40A) projektuojama viešoji erdvė – skveras su fontanu su dekoratyviniu apšvietimu, gėlynais, želdiniais, mažąja architektūra. Kiek toliau projektuojama sporto zona su krepšinio ir tinklinio aikštele, lauko treniruokliais, vaikų skirtingo amžiaus grupėms žaidimų aikštelėmis“, – projektiniuose siūlymuose pristatoma būsimo skvero vizija.

Šalia sporto zonos taip pat numatoma įrengti automatinis stacionarus viešasis tualetas.

Projektuotojas: UAB „Plentprojektas“, projekto vadovas — Aivaras Vilkelis;