Žurnalistams pradėjus domėtis paaiškėjo, kad ši kamera priklauso ne Savivaldybei.

„Kamera priklauso „Gatvių apšvietimui“. Jie tiesiogiai prisijungę stebi šviesoforų, šviestuvų darbą. Jei įvyktų eismo įvykis, manau, ši medžiaga nukeliautų į policiją“, - pasakojo Klaipėdos miesto savivaldybės Administracinės veiklos poskyrio vedėjas Marius Poimanskis.

„Gatvių apšvietimo“ direktorius Dangeras Aleksandrovas „Vakarų ekspresui“ patvirtino, kad šią vaizdo stebėjimo kemerą jie įrengė vasario mėnesį.

„Su šia kamera mes eksperimentuojame ir bandome stebėti to šviesoforo darbą. Būtent ta sankryža kelia problemų, nes kažkur yra pažeisti kabeliai. Kai jie sudrėksta po lietaus, šviesoforas pradeda išsijunginėti arba netinkamai veikti. Kol kas kamera tikrai pateisino mūsų lūkesčius ir ateityje planuojame jų įrengti daugiau“, - komentavo D. Aleksandrovas.

Pasak pašnekovo, dar viena tokia kamera jau yra įrengta Pamario gatvėje, sankryžoje ties Melnrage.

D. Aleksandrovo teigimu, po mėnesio ar dviejų tokias vaizdo stebėjimo kameras bus pradėta įrengti ir likusioje miesto dalyje.

„Iš viso Klaipėdoje yra 66 sankryžos, bet galimai ne visose bus įrengtos kameros, tik tose, kuriose bus didžiausias poreikis. Šiemet planuojame įrengti 15 kamerų, per kitus trejus metus - likusias“, - sakė jis.

D. Aleksandrovas patikino, kad kameros nefiksuos kelių eismo taisyklių ar viešosios tvarkos pažeidimų.

„Mes nesame sudarę sutarties nei su policija, nei su Viešosios tvarkos skyriumi, todėl kameras naudosime tik savo techniniams tikslams įgyvendinti. Kameros net neįrašinės vaizdo ir mes jo nesaugosime, galėsime tik tiesiogiai stebėti tam tikrus mums reikalingus objektus. Jeigu ateityje atsirastų poreikis fiksuoti kelių eismo ar viešosios tvarkos pažeidimus, galėsime su policija ir Savivaldybe dėl to susitarti ir tuomet mūsų kameros vaizdą įrašys“, - teigė D. Aleksandrovas.