Antradienį Savivaldybėje vyko pasitarimas dėl planuojamos statyti estakados prie įvažiavimo į Klaipėdos miestą.

S. Budinas tikino, kad techninis darbų projektas greičiausiai bus baigtas šių metų liepos mėnesį, tiesa, jį rengianti transporto infrastruktūros inžinerijos įmonė „Kelprojektas“ to nepatvirtino.

„Kai tik turėsime techninį projektą, skelbsime rangos darbų konkursą. Kaip pavyks konkursas - sunku vertinti atsižvelgiant į laiką. Jei nebus jokių apskundimų ir trukdžių, per tris mėnesius viskas turėtų būti parengta“, - sakė S. Budinas.

Įgyvendinant didžiulį projektą bus pertvarkyta žiedinė sankryža. „Žiedas liktų. Virš jo būtų estakada kryptimi vakarai-rytai, kuri nukreiptų didelį eismo srautą. Važiuojant Vilniaus plentu ir norint patekti į keleivinį terminalą, reikėtų važiuoti per estakadą“, - gruodžio mėnesį sakė Savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas Valdas Švedas.

Estakados vizualizacija

Vakar Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Olegas Mariničius pasakojo, kad bus siekiama gerinti transporto srautų sklandų judėjimą iš miesto ir į jį.

„Kvietėme geležinkelių bendrovės atstovus. Kartu su specialistais vertinome, ką galime padaryti, kad sumažintume trikdžius. Tilžės gatvėje yra geležinkelio pervaža, prie kurios automobiliai kaskart turi sustoti, nes stovi STOP ženklas. Kalbame apie galimybę paspartinti šį judėjimą. Jei išspręsime šią problemą, pralaidumą padidinsime 2-3 kartus“, - sakė O. Mariničius.

Jis pasakojo, kad eismo intensyvumui užtikrinti gali būti pasitelkta ir LEZ zonoje esanti Lypkių gatvė. Tačiau ar tai pavyks, kol kas nežinia.

Valdininkas pabrėžė, kad eismo pralaidumas, prasidėjus darbams, bet kuriuo atveju sumažės. Darbai turėtų prasidėti šių metų pabaigoje.