Pasak savivaldybės administracijos Miesto ūkio departamento direktoriaus Liudviko Dūdos, planuojama rekonstruoti tilto pakėlimo mechanizmą.

„Tai bus pakėlimo mechanizmo remontas, nes balastiniai pakėlimo mechanizmo svoriai per daugybę metų surūdijo. Suformuosime naują kontrasvorį vienoje važiuojamojoje dalyje, o kitose dalyse sustiprinsime ir užkirsime kelią nurūdijimui“, – BNS sakė L. Dūda.

Pasak jo, daugiau pakeitimų kol kas neplanuojama, tilto būklė yra gera, nors, kaip rašė „Vakarų ekspresas“, kai kurie gyventojai ją vertina kaip avarinę.

„Su tiltu viskas tvarkoje, tik kontrasvoris vienas nupuvo. Šis kontrasvoris niekada nebuvo remontuojamas – buvo prieš dešimtmetį rekonstruojama konstrukcinė dalis, buvo pakėlimo mechanizmai prieš ketverius metus keičiami, o dabar kontrasvoriai, kadangi nebuvo keičiami nuo tilto pastatymo laikų, todėl ir iškilo tokia problema“, – sakė L. Dūda.

L. Dūda teigia, kad eismas tiltu remonto metu nesutriks.

„Aišku, pabandymo metu kažkada naktį mes jį pakelsim, nors tas kėlimas vykdomas nuolat, profilaktiškai kas mėnesį“, – sako L. Dūda.

Anot jo, remonto darbus planuojama atlikti šiemet.

Centriniame viešųjų pirkimų portale nurodoma, kad tilto remonto kaina negali viršyti 85 tūkst. eurų.

38 metrų ilgio Biržos tiltas atstatytas 1948 metais po to, kai Antrojo pasaulinio karo metais jis buvo sugriautas. Tiltas yra įtrauktas į Lietuvos nekilnojamųjų kultūros vertybių registrą.

Lietuvoje dar yra du pakeliami tiltai: Pilies tiltas Klaipėdoje (pakeliamas hidrauliniu būdu) ir Kauno Aleksoto tiltas (šiuo metu nebekeliamas).

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)