Šiuo metu Klaipėdos senamiestyje jau tvarkoma Jono kalnelio teritorija. Anot Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko, darbus čia planuojama baigti per šią vasarą, rašoma Klaipėdos miesto savivaldybės pranešime žiniasklaidai.

Jono kalnelis taps gerokai patrauklesne erdve nei buvo iki šiol. Čia bus sutvarkyti šlaitai, įrengti nauji takai, apšvietimas, sukurtos patrauklios erdvės susibūrimams, įrengtos tribūnos žiūrovams, vaikų žaidimų aikštelė, veiks fontanas. Tikimės, kad baigus darbus, klaipėdiečiai šią vietą savo laisvalaikiui rinksis gerokai dažniau nei iki šiol“, – sako V. Grubliauskas.

Pokyčiai numatomi ir kitose senamiesčio bei centrinės miesto dalies erdvėse. Šiemet planuojama pradėti Danės skvero ir krantinių rekonstrukciją, bus sutvarkytas ties I. Kanto ir S. Daukanto g. sankryža esantis skveras, taip pat – skveras tarp Puodžių ir Bokštų g., prasidės Ferdinando skvero rekonstrukcija. Rengiami ir kitų erdvių sutvarkymo projektai, kurie bus pradedami įgyvendinti kiek vėliau – planuojamas Turgaus aikštės su prieigomis sutvarkymas, aikštės prie Santuokų rūmų atnaujinimas bei kiti darbai.

Keisis ir senamiesčio prieigose esančios viešosios erdvės – šiemet prasidės Malūno bei Ąžuolyno giraitės parkų atnaujinimo darbai, bus tvarkoma aikštė prie buvusio „Vaidilos“ kino teatro bei palei Taikos prospektą einantis pėsčiųjų-dviračių takas nuo Sausio 15-osios iki Kauno g.

„Visos šios erdvės yra viena šalia kitos, tad pabaigus darbus, atgims didžiulė teritorija. Daugelis minėtų projektų priklauso tikslinei teritorijai, kuriai tvarkyti yra skiriamos ne tik Savivaldybės biudžeto lėšos, bet ir Europos Sąjungos parama. Kartu numatomas ir kompleksinis šios teritorijos kiemų tvarkymas, kur darbus taip pat numatoma pradėti šiemet. Sutvarkytas erdves papildys atnaujinti socialinės infrastruktūros objektai. Jau vyksta Kauno gatvėje esančio bibliotekos filialo rekonstrukcija, o netrukus prasidės ir šioje teritorijoje esančios Futbolo mokyklos konversija. Sutartį su rangovais tikimasi pasirašyti dar šį mėnesį, objektas neužilgo bus perduotas statybininkams, o treniruotes mokyklos vadovams rekomenduota kuo skubiau perkelti į kitas erdves, nes sąlygos nebeatitinka civilizuotam ugdymo procesui keliamų reikalavimų. Perkėlimas jau yra suplanuotas, tad šis procesas turi būti įgyvendinamas neatidėliojant“, – sako V. Grubliauskas.

Toliau keisis ir pietinė miesto dalis. Šiemet darbai startuos Vingio mikrorajono viešojoje erdvėje, kuri pirmiausia bus tvarkoma nuo I. Simonaitytės gatvės pusės, o ties Žvejų rūmais bus pradėta įrenginėti visiškai nauja poilsio erdvė – Sakurų parkas. Abiejų objektų projektavimas artėja pabaigos link, projektai bus įgyvendinti per kelerius artimiausius metus. Taip pat rengiamas ir Pempininkų tako pabaigoje, netoli Šilutės pl. esančio skvero, sutvarkymo projektas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)