Tačiau nors gyventojai pasiryžę kovoti, Klaipėdos miesto savivaldybės ir „Klaipėdos keleivinio transporto“ atstovai nusileisti neketina. Jie tikina, kad autobusams važiuoti ir toliau bus leidžiama.

Prie plakato, ant kurio nupieštas iki 15 km/h greitį ribojantis ženklas, pridėta ir praėjusių metų rugsėjo mėnesį parengto rašto Savivaldybei kopija. Joje teigiama, kad senamiesčio gyventojai prašo uždrausti autobusų eismą per „avarinį“ Biržos tiltą.

Žurnalistui susisiekus su rašte kaip kontaktiniu asmeniu nurodyta Tiltų gatvės namo gyventoja Jurgita Gridriuškiene, ši dėstė, kad, per tiltą dideliu greičiu riedant autobusams, girdėti didelis triukšmas.

„Net naktį iš lovos pašokame“, - emocingai aiškino moteris.

Ji teigė, kad raštas su gyventojų parašais Savivaldybei buvo įteiktas dar praėjusių metų rugsėjį. Tiltas, anot jos, po kreipimosi buvo kiek paremontuotas, tačiau šių metų pradžioje esą triukšmas ir vėl itin sustiprėjo.

Tad ji siekia atkreipti tiek valdininkų, tiek paprastų klaipėdiečių dėmesį. J. Gridriuškienė dėstė, kad senamiesčio gyventojams trūko kantrybė. Stendą ji nusprendė pastatyti pasitarusi su kaimynais.

Neigia, kad tiltas - avarinės būklės

Savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda teigė apie ketvirtadienio ryte pastatytą stendą girdintis tik iš žurnalisto, o apie raštą taip pat sakė nieko nežinantis.

Valdininkas teigė, kad senamiesčio eismo problema yra išties opi, mat, uždraudus važiuoti bent vienu Klaipėdos tiltu, apkraunami likę kiti.

L. Dūda prisiminė susidariusias automobilių spūstis, kai buvo remontuojamas Pilies tiltas, tad, anot jo, jei būtų uždrausta autobusams važiuoti senamiesčiu, prailgtų kelionės, susidarytų spūstys kitose vietose.

L. Dūda taip pat paneigė, kad tiltas jau yra avarinės būklės. Valdininkas dėstė, kad gyventojai tiltu gali eiti nesibaimindami. Anot L. Dūdos, tiltui išties reikalingas remontas - sugedo pakeliamasis mechanizmas, tačiau tai susiję ne su eismo srautu. Anot jo, gedimas įvyko dėl ant kelio beriamos druskos.

Kompromiso ieškoti neketina

„Klaipėdos keleivinio transporto“ direktoriaus pavaduotojas Andrius Samuilovas taip pat tikino apie pastatytą stendą girdintis pirmą kartą.

„Toks signalas mūsų kol kas nepasiekė“, - tvirtino jis, paklaustas, ar ką nors žino apie prie stendo prikabintą raštą savivaldybei.

Tiesa, A. Samuilovas kalbėjo, kad gyventojų paburnojimų išties yra.

Tačiau, anot jo, reikia suprasti, kad senamiestis - tai miesto širdis, keleivių srautas į jį ir iš jo yra didelis, miestiečių poreikiai keliauti centre nemažėja.

Jis teigė nematantis perspektyvų autobusų eismą planuoti aplinkinėmis gatvėmis.

Tad kuo baigsis gyventojų ir Savivaldybės peštynės dėl Biržos tilto, kol kas nežinia.