Iki jubiliejinio 5-ojo ryškiausio mieste renginio - Šviesų festivalio pradžios liko šiek tiek daugiau nei savaitė.

Didžiausio projekto „Širdis“ darbai juda link finišo tiesiosios. Prie projekto dirbantys idėjos autoriai, italų kompanijos „MarianoLight“ darbuotojai, tikina, kad projektą baigs laiku ir jau vasario 14-ąją padovanos jį klaipėdiečiams ir miesto svečiams.

Prieš metus šios italų kompanijos atstovai miestui sukūrę „Šimtmečio vartų“ projektą, šiemet grįžta su nauja idėja. 200 metrų ilgio ažūrinių arkų „Širdies“ tunelis šiemet pulsuos šviesos efektais ir žinomais lietuvių ir užsienio muzikos kūriniais.

„Širdis“

Projekto vadovas G. Mariano pasakojo, kad šiuo projektu siekė išspręsti vieną sunkiausių geometrinių dilemų - apskritimo patalpinimą kvadrate. Pašnekovas teigė, kad jis daug dirba su arkinėmis formomis, apskritimais, kvadratais ir šias geometrines figūras sutalpino į projektą „Širdis“.

„Smagu, kad šiemet ne tik palankios oro sąlygos, bet ir labai padeda įvairios tarnybos, kurios nuvalo gatvę, pabarsto druska“, - džiaugėsi G. Mariano.

Pasak jo, kol kas darbai vyksta sklandžiai, pagal planą. Jei neiškils nesklandumų, „Širdis“ bus baigta laiku, iki festivalio pradžios.

Italų viešnagė Lietuvoje baigsis vasario 14-ąją, po „Širdies“ įžiebimo, o vasario 15-ąją Ispanijoje jie jau rengs kitą projektą.