Įdomu, kaip lietuviškus orus įvertins italų kompanijos „MarianoLight“ atstovai. Jie į pasiruošimo darbus kibti turėtų šiandien.

Vasario 14 dieną klaipėdiečiai ir miesto svečiai pasitiks jau 5-ąjį Šviesų festivalį, kurio pirmieji pasiruošimo darbai prasidėjo praėjusį penktadienį.

Turgaus gatvėje, nuo Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro iki Teatro aikštės, pastatyti automobiliams įvažiuoti draudžiantys kelio ženklai.

Ten jau išdygo pirmosios Šviesų festivalio pagrindinio projekto „Širdis“ konstrukcijos.

„Penktadienį pastolių montavimo darbus pradėjo įmonės UAB „Globalita“ darbuotojai. Iš pirmadienio į antradienį naktį į Lietuvą atskris projekto sumanytojai - italų kompanijos „MarianoLight“ atstovai. Jie antradienį ryte pradės šviesų ir specialios programinės įrangos montavimo darbus“, - vakar „Vakarų ekspresui“ pasakojo festivalio organizatorių VšĮ „Klaipėdos šventės“ projektų vadovė Goda Giedraitytė.

UAB „Globalita“ direktorius Vadimas Kiseliovas atviravo, kad dėl prastų oro sąlygų darbai nevyko taip sklandžiai, kaip buvo tikėtasi.

„Oro sąlygos labai kiša koją. Planavome viską pabaigti anksčiau, bet dar ir pirmadienį darbai vyko, nors mums yra žinoma, kad antradienį dirbti turi pradėti italai. Jau penktadienį buvome padarę apie 70 procentų visų planuotų darbų. Teko dirbti ir šeštadienį, ir sekmadienį, nes darbo sąlygos pablogėjo, todėl ir vyrai dirbo lėčiau“, - kalbėjo V. Kiseliov.

Taip pat pašnekovas teigė, kad didėjant vėjo gūsiams ir snygiui, dirbti tapo povojingiau, nes aikštės grindinys ir metalas pastolių apačioje tapo slidus.

Darbuotojams teko kęsti stingdantį šaltį, tačiau, anot V. Kiseliovo, dėl darnaus darbuotojų kolektyvo, kurie nepaisant blogo oro dirbo visas dienas, pastolių montavimo darbai bus atlikti iki atvykstant italams.