Klaipėdos miesto savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Saulius Valiulis pasakojo apie vėliavą pranešęs ir Muzikinio teatro administracijai. Atsiliepusi administracijos atstovė neva „pažadėjo susitvarkyti“. Tačiau tvarkymasis truko neilgai - už kelių minučių S. Valiulis pats sulaukė įdomaus jos skambučio.

„Atleiskit, jei toks paburbėjimas kažkur yra, bet šiandien tas vaizdas jau akis bado. Rekonstrukcija kaip rekonstrukcija, bet Lietuvos vėliava visgi ne skuduras“, - penktadienį socialiniame tinkle „Facebook“ sukurtoje uostamiesčio gyventojų grupėje „Tvarkau Klaipėdą“ rašė viena moteris.

Trispalvė nuskuro

Jos įkeltoje nuotraukoje matosi plėvesuojanti trispalvė. Deja, vaizdas ne pats gražiausias: vėliavos galas gerokai apdriskęs.

„Koks požiūris į vėliavą, toks požiūris ir į visą valstybę. „Bomžas“ suplyšęs kai eina, juk nesitikite, kad jis milijonierius inteligentas, taip ir iš valstybės su suplyšusia vėliava daug nesitikėkite“, - po įrašu piktinosi kitas klaipėdietis.

Internautai komentaruose žymėjo miesto merą Vytautą Grubliauską ir Savivaldybę.

Žinoma, būta ir tų, kuriems šis vaizdas stipriai širdies nesuspaudė. „Visos didelės bėdos prasideda nuo mažų. Kuo mažiau mažų bėdų, tuo linksmiau gyventi“, - audrą internete malšino vienas uostamiesčio gyventojų.

Nukabino

„Vakarų ekspresas“ susisiekė su Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro Ūkio skyriaus vedėja Valia Vilčiauskiene. Ji tikino, kad pirmadienį jau sulaukė skambučio iš Klaipėdos miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus atstovų.

Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas S. Valiulis pasakojo, kad Muzikinio teatro administracija pranešė, jog su šia problema turi tvarkytis pati Savivaldybė.

„Ta vėliava prižiūrima Savivaldybės, tiesiog kabo ant mūsų bokšto“, - dienraščio žurnalistą patikino ir pati V. Vilčiauskienė.

Anot jos, Savivaldybė vėliavą pažadėjo pakeisti. „Jie taip pat galvojo, kad mums priklauso, bet mums nepriklauso“, - pabrėžė V. Vilčiauskienė.

Savivaldybės miesto tvarkymo skyriaus vedėjo pavaduotoja Irena Nachčiunova patvirtino, kad pirmadienį Savivaldybės atstovai pasirūpino, jog vėliava būtų nuimta, o nauja trispalvė bus pakabinta po to, kai baigsis Muzikinio teatro rekonstrukcija.

Kalta ne rekonstrukcija

Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras šiuo metu rekonstruojamas, tad iš pirmo žvilgsnio galima pamanyti, kad vėliava nukentėjo dėl čia vykstančių darbų. Tačiau paaiškėjo, kad priežastis - visai kita.

Anot V. Vilčiauskienės, vėliavą sudraskė pastaruoju metu vyravęs stiprus vėjas. „Anksčiau, kai ten būdavome, matydavome, paskambindavome, pakeisdavo“, - aiškino Ūkio skyriaus vedėja.

Tačiau pašnekovė pasakojo, kad vykstant rekonstrukcijai administracija šiuo metu dirba Lietuvos muzikos ir teatro akademijos patalpose, tad darbuotojai to nepastebėjo.

V. Vilčiauskienė teigė, kad vėliavą per metus prireikia keisti 4-5 kartus.