Šiuo metu Klaipėdoje veikia apie 80 vaizdo stebėjimo kamerų.

Planuojama, kad šiemet bus įrengta dar apie 70 naujų kamerų. Jas ketinama įrengti pietiniuose miesto rajonuose - Žardės, Laukininkų, Vingio, Bandužių. Ten, kur įsikūrę prekybos centrai, barai, kazino ir kitos įstaigos.

„Geografija išsiplečia. Dauguma kamerų iki šiol buvo suplanuotos centre, o dabar einama iki pietinio miesto pakraščio. Be abejonės, kameros dėliojamos kartu su policija susėdus ir ieškant, kur jos duos daugiausiai naudos. Tai susiję su tikimybe sumažinti nusikaltimų ir nusižengimų skaičių mieste“, - sakė Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus Administracinės veiklos poskyrio vedėjas Marius Poimanskis.

Kameromis taip pat bus stebima aktyviu naktiniu gyvenimu garsėjanti Žvejų gatvė senamiestyje, taip pat Klaipėdos piliavietė, Vasaros estrada, automobilių stovėjimo aikštelės pajūryje ties Pamario gatve, įvažiavimai į Klaipėdos miestą ir kitos vietos. Taip pat planuojama, kad visos iki šiol įrengtos analoginės kameros bus pakeistos skaitmeninėmis.

Mieste svarstoma išbandyti ir naujovę - įrangą, kurios dirbtinis intelektas realiu laiku analizuoja stebėjimo kamerų vaizdus, juose identifikuoja šaltąjį ar šaunamąjį ginklą, minios smurtą, muštynes ir pati informuoja policiją ar saugos tarnybą. Tai JAV sukurta technologija.

Šią įrangą ir technologijas vasario mėnesį turėtų pristatyti iš JAV į Klaipėdą atvyksiantys specialistai, kurie Klaipėdai išbandyti įrangą ketina duoti nemokamai.

„Kad atpažįsta šaltąjį ar šaunamąjį ginklą, man atrodo, būtų Europoje pirmas dalykas. Visi kitie dalykai Europoje jau yra, bet Lietuvoje šiuo momentu dar nėra. Be viso šito, manau, kad įeina ir veidų, valstybinių numerių atpažinimas. Numerių atpažinimą jau turime greičio matuokliuose, veidų atpažinimas, atrodo, bus Kaune, nes vyksta didelis pirkimas. Tačiau viską sužinosime, kai mums tai pristatys“, - sakė M. Poimanskis.

Teigiama, kad ši technologija gali būti naudinga didelių renginių metu, mokyklose ir panašiai.

„Sunku dar kalbėti. Kai susitiksime ir pasikalbėsime, bus aiškiau. Kaip tai bus įgyvendinama realybėje, sužinosime“, - teigė M. Poimanskis.