Ąžuolų giraitės parkas - itin mėgstama gyventojų vieta. Dideli medžiai, žaluma, atviros erdvės prie tvenkinio, atnaujinti suoleliai ir pėsčiųjų takai kasdien atvilioja nemažai žmonių. Kiekvieną dieną per parką skuodžia ir šalia esančių mokyklų mokiniai.

Vis dėlto vieną klaipėdietę nemaloniai nustebino parke išvystas vaizdas. Įkėlusi nuotraukas mergina komentavo, kad taip atrodo Ąžuolyno parko takas, kuriuo nuolat žingsniuoja žmonės.

Panašią situaciją ji aptiko ir Taikos prospekte netoli „Akropolio“. Anot merginos, jau nuo Kalėdų parke - šiukšlynas, niekas šiukšlių iš šiukšliadėžių neišveža. Pirmadienį atsivėrė dar nemalonesnis vaizdas, kai sniegas pradėjo tirpti, o vėjas ėmė nešioti šiukšles.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė teigė, kad šiukšliadėžės turėjo būti ištuštintos.

„Ąžuolyno giraitė yra tvarkoma 3 kartus per savaitę ir vakar buvo viena iš tvarkymo dienų, kai iki pietų visos šiukšliadėžės turėjo būti ištuštintos“, - dėstė I. Šakalienė.

„Rangovus raštu įspėjome apie šią situaciją. Galėjo atsitikti taip, kad šiukšliadėžės buvo sutvarkytos antroje dienos pusėje. Reikia protingai įvertinti tai, kad patarąsias kelias dienas miestą užklupo nemažas snygis, todėl galimai didžiausios tvarkymo pajėgos buvo sutektos į didesnių miesto objektų valymą, o mažesniuosius pasiekėme vėliau“, - kalbėjo I. Šakalienė.

Į pastabą, kad parkas apleistas jau nuo Kalėdų, I. Šakalienė atsakė, kad to jokiu būdu negali būti.

„Jei parkas nebūtų tvarkomas nuo Kalėdų, jis skendėtų šiukšlėse ir nebūtų galima per jas pereiti. Parkas yra labai mėgstama žmonių poilsio vieta, tad šiukšlių prisikaupia greičiau. Bet dukart per savaitę šiukšliadėžės tikrai yra išvalomos“, - tvirtino I. Šakalienė.

I. Šakalienė džiaugiasi, kad miesto gyventojai yra tokie aktyvūs ir apie visas problemas praneša. Ateityje žada imtis visų būtiniausių priemonių, kad tokios situacijos kuo rečiau kartotųsi.