Ruošiantis šventei džiugia naujiena tapo žinia apie tai, kad Lietuvos bankas išleidžia dvi 1,5 Eur ir 10 Eur nominalų numizmatines vertybes – monetas, kurios skiriamos bumbinamosios stintų žvejybos tradicijos įamžinimui.

Abiejuose monetų pusėse, averse ir reverse, vaizduojamas šis unikalus stintų žvejybos būdas, kuomet žuvis į tinklus viliojama mediniais plaktukais ritmiškai kaukšint į iš vandens kyšančios, eketėn pamerktos lentos galą.

Šių monetų pristatymas šimtametes tradicijas puoselėjančioje Neringoje vyks sausio 29-ąją 18 val. Kuršių nerijos istorijos muziejuje (Pamario g. 53).

Vasario 8-10 dienomis vyksiančią „Stintapūkio“ šventę šiais metais lydės naujienos. Neringos bendruomenė siekia, kad klimato kaitos pokyčiams būtų atsparus ne tik Kuršių nerijos kraštovaizdis, bet ir kurorto šventės.

Atsižvelgiant į tai, kad Kuršių marias dengiantis ledas tampa sunkiai prognozuojama naujiena, „Stintapūkio“ tradicijos ir iniciatyvos įgauna naujas formas.

Pagrindiniu šventiniu akcentu išliksiantį bumbinimo demonstravimą papildys šokio festivalis - konkursas „Gintarinė žiemužė“ bei Lietuvos bardų festivalis „Vasaris – vasaros pradžia“, kuriame pasirodys atlikėjai: Giedrius Arbačiauskas, Olegas Ditkovskis ir Neda, Mindaugas Ancevičius, Mindaugas Briedis, Aurelijus Globys ir kt.

Susiklosčius palankiems orams, ant vieno iš Nidos molų planuojama įkurdinti ir ledo skulptūrų ekspoziciją.

Vasario pirmąjį savaitgalį taip pat vyks edukacijos, šokiai, sporto rungtys ir žaidimai, į dangų bus leidžiami aitvarai, „Stintapūkio kelias“ kvies ragauti šventinio meniu patiekalus. Vyks ir tradicinės žūklės varžybos „Nidos blizgė“, o kur jos vyks – ant Kuršių marių ledo ar molo, nulems gamtos norai.