Kaip pastebėjo Neringos saivaldybės meras Darius Jasaitis, planuojamas pastatas išspręs net kelias Juodkrantei svarbias problemas.

„Objektas be galo svarbus žmonėms, dėl to dedame maksimalias pastangas rengdami statybos leidimui reikalingus dokumentus.Neringos savivaldybė įgyvendino ne vieną Kultūros paveldo departamento Klaipėdos skyriaus reikalavimą. Norime girdėti pagrįstas nederinimo priežastis“, - kalbėjo meras D. Jasaitis.

Į diskusiją įsijungus naujajam Kultūros paveldo departamento vadovui ir priėmus reikiamus susitarimus, planavimo procedūros turėtų būti baigtos per keletą savaičių, tad Juodkrantės stotelės statybos darbai galėtų prasidėti jau šiais metais.

Susitikimo metu diskutuota ir apie kitus kurortui svarbius klausimus - planuojamą viešbučio „Nidos banga“ rekonstrukciją, institucijų bendradarbiavimą siekiant buvusiame Juodkrantės mokyklos pastate įkurti Kuršių nerijos nacionalinio parko lankytojų centrą.

„Esu išsikėlęs tikslą aplankyti kuo daugiau teritorinių padalinių. Kuršių neriją kaip vieną iš objektų pasirinkau dėl čia susikertančių interesų. Turime ilgai užsitęsusių klausimų, tad noriu pasižiūrėti, kokios šių nesutarimų šaknys ir kaip būtų galima tai išspręsti institucijų susitarimu, o ne ilgu susirašinėjimu“, - apie vizito Neringoje tikslą kalbėjo gruodžio pradžioje Kultūros paveldo deprtamento vadovo pareigas pradėjęs eiti Vidmantas Bezaras.