Praėjusios savaitės pabaigoje uostamiesčio vairuotojai ėmė socialiniuose tinkluose viešai skųstis, kad sankryžoje sukant į Jūrininkų pr. iš Taikos prospekto žalias šviesoforo signalas automobiliams dega per trumpai, iki 10 sekundžių.

Miestiečių skundai pasiekė ir Klaipėdos savivaldybės administraciją, tad antradienį dėl to buvo kviečiami Jūrininkų pr. tvarkę rangovai - „Eurovia Lietuva“.

„Akivaizdu, kad nebuvo gerai įvertintas automobilių srautas, važiuojantis šia sankryža, ir šviesoforas buvo blogai sureguliuotas. Apie tai informuoti programuotojai problemą jau sprendžia“, - po susitikimo komentavo Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Olegas Mariničius.

Savivaldybės Investicijų ir ekonomikos departamento direktorius Ričardas Zulcas antrino, kad ir pats savaitgalį įsitikino, jog žalia šviesoforo fazė sukantiesiems iš Taikos prospekto į Jūrininkų pr. dega per trumpai.

„Važiuoti per žalią šviesoforo signalą galėjo vos 2-3 automobiliai. Tokia situacija netenkina vairuotojų“, - kalbėjo direktorius.

Pasak R. Zulco, šiuo metu Jūrininkų prospekte veikia du šviesoforai. Vienas - įvažiuojant iš Šilutės pr., kitas - iš Taikos pr. Numatoma, kad po Naujųjų metų, sausio mėnesį, bus suprogramuoti ir pradės veikti visi septyni Jūrininkų prospekte įrengti šviesoforai. Tikimasi, kad atnaujintame prospekte bus įdiegta ir „žalioji banga“.

Jūrininkų prospektas dar bus remontuojamas iki kitų metų vidurio. Dar bus klojamas asfaltas, tvarkomi pėsčiųjų ir dviračių takai, įvažos, ženklinimas.