Keliautojas J. Laukaičio klipas apie Lietuvą (jį galite pamatyti ČIA) įkvėpė ir kretingiškę Ievą Barkauskaitę (22 m.), kuri sukūrė filmuką apie savo gimtąjį miestą.


Pastaruosius trejus metus Londone gyvenusi mergina, Grinvičo universitete studijavo viešuosius ryšius ir komunikaciją. Šią vasarą ji grįžo į Lietuvą ir sukūrė filmuką apie Kretingą, kurį peržiūrėjo jau beveik 40 tūkstančių kartų.

23 tūkst. sekėjų „YouTube“ kanale turinti mergina, išvydusi J. Laukaičio filmuką apie Lietuvą, sumanė sukurti nuotaikingą gimtojo miesto – Kretingos – pristatymą.





„Jau senokai seku Jokūbo „YouTube“ kanalą, tad labai apsidžiaugiau išvydusi filmuką apie Lietuvą. Labai didelis Jokūbo pozityvumas piešiant Lietuvos paveikslą mane paskatino sukurti filmuką apie Kretingą. Raginu ir kitus kalbėti, pasakoti apie savo gimtuosius miestus,“ – sakė I. Barkauskaitė.





Ieva Barkauskaitė

Kretingiškė pasakoja, kad vos atvykusi į naują šalį ar miestą pirmiausia nori aplankyti visas populiariausias vietas, pavyzdžiui, Londone – Big Beną, Paryžiuje – Eifelio bokštą, Barselonoje – Familia Sagrada ir t.t.

„Vis dėlto, manau, kad įdomiausios vietos yra tos, kurios nėra žinomos turistams, o tai gali parodyti tik vietiniai gyventojai. Dažniausiai visi miestai turi savo „fasadinę“ kultūrą, su kuria supažindina turistus ir miesto svečius, ir tikrąją kultūrą, kuria miestiečiai iš tikrųjų gyvena kiekvieną dieną,“ – sako mergina. 


Filmuke apie Kretinga netrūksta linksmų epizodų, pavyzdžiui, rodoma šiemet ant šono prigulusi Kretingos eglutė, bet autorė tikina nesistengusi pasijuokti iš savo miesto.

„Kaip ir minėjau, kiekvienas miestas turi „fasadinę“ ir tikrąją kultūrą. Pristatydama Kretingą norėjau parodyti ne tik visiems gerai žinomas vietas, tokias kaip grafų Tiškevičių rūmai ir žiemos sodas, bet ir mažiau žinomas, gal ne tokias įspūdingas, tačiau įdomias vietas. Žinoma, mano filmuke netrūksta ir ironijos. Manau, kad dažnai kalbėdami apie Lietuvą ar apie savo miestą, viską mėgstame piešti labai kontrastingomis spalvomis – arba viskas labai gerai arba labai blogai. Norėjau parodyti abi puses, nebijoti pasijuokti iš savęs,“ – pasakojo I. Barkauskaitė.





Ieva Barkauskaitė

Tai ne pirmas merginos sukurtas filmukas, ji juos kurią jau seniai, o sekėjų skaičius vis auga.

„Didžiausias sekėjų šuolis buvo šiemet, kai jų skaičius beveik padvigubėjo nuo 12 000 prenumeratorių iki 23 000. Mano paslaptis? Manau, kad jokios paslapties čia nėra, nesivaikau tendencijų, tiesiog stengiuosi kurti turinį, kuris būtų ne tik įdomus, bet ir naudingas žiūrovams,“ – teigia kretingiškė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (132)