„Administracinio pastato su prekybinėmis patalpomis ir požemine automobilių saugykla Taikos pr. 54, Kaune rekonstrukcijos projektas“ – taip vadinasi viešam svarstymui balandžio pradžioje pateikti projektiniai pasiūlymai.

Projekto užsakovas – UAB „Spaineta“, pastatą nuomojanti iš nuosavybės teise jį valdančios Lietuvos Respublikos. Statinį projektuoja UAB „Miesto planas“ ir UAB „Architektų biuras G. Natkevičius ir partneriai“, projekto vadovas – Nerijus Stanionis.

Viešai prieinamais duomenimis, rekonstruojamo pastato antžeminė dalis planuojama iš dviejų tūrių: „Žemesnis, 1 aukšto tūris projektuojamas arčiau Taikos prospekto pusės, kuriame numatomos prekybinės, maitinimo paslaugų, paskirties patalpos. Antrasis, 8 aukštų tūris projektuojamas greta esamo administracinio pastato 2B8/p ir Ryšių gatvės, jame numatomos administracinės patalpos.

1 aukšto tūris projektuojamas stačiakampio formos, vieno aukšto su sutapdintu apželdintu stogu. Tūriai yra sujungti bendra požemine automobilių saugykla. Požeminiame aukšte taip pat numatomos inžinerinių tinklų įvadinės patalpos.

Pastato dalies aukštis – 5,45 m (inžinerinės įrangos – 9,85 m). Stogas – sutapdintas, apželdintas. Fasadų apdaila – pjaustyti pilkos spalvos HPL plokštės apdailiniai elementai bei aliuminio stiklo konstrukcijos vitrinos. Šiaurinėje, rytinėje ir pietinėje korpuso dalyse projektuojamas stogelis, kurio apdaila – aliuminio kompozito „Alucobond“ plokštės.“

8 aukštų tūris projektuojamas pietvakarinėje sklypo dalyje. Pirmame aukšte projektuojamas holas ir administracinės, biuro patalpos. Antrame aukšte numatoma atviro biuro erdvė, kabinetas, posėdžių salė. Trečias–aštuntas korpuso aukštai yra tipiniai. Juose numatoma po dvi nuomojamas patalpas, kuriose analogiškai išsidėstytos atviro biuro erdvės, posėdžių salės, pagalbinės patalpos ir sanitariniai mazgai.

Kaip nurodoma projektinių pasiūlymų dokumente, numatomas pastato darbuotojų skaičius – apie 340 žmonių.

Taip pat planuojama įrengti 317 automobilių stovėjimo vietų, 10 vietų skiriant žmonėms su negalia. Požeminėje ir antžeminėse automobilių stovėjimo aikštelėse numatyta įrengti ne mažiau kaip 63 vietas elektromobilių įkrovimui.

Architektūros ir urbanistikos naujienų portalui „Structum“ projekto vadovas N. Stanionis praėjusią savaitę nurodė, kad pirmajam projekto etapui yra gautas žodinis Kauno miesto savivaldybės pritarimas, liko kelios smulkios korekcijos.

Savivaldybės portale informuojama, kad projektiniams pasiūlymams pritarta, tačiau išvados data neįvardijama.