„Gal Santakoje gali būti žmonių tualetų? Šuo pasisiot gali, pašikus jam susirenki. O žmonėms kur?! Iki „River Mall“ artimiausias WC (tualetas – aut. past.). Normalu? Ne man vienai velykinis pasivaikščiojimas buvo toks, girdėjosi iš paauglių „kaip noriuuu m*žt…“ – apie apsilankymą Senamiestyje pasakojo skaitytoja.

„WC už milijoną naudojasi „išrinktieji“? Pavydėjau savo šuniui…“ – vaizdingų pareiškimų negailėjo moteris.

„Miesto sode užrašyta „tik lankytojams“, ir tas nedirbo, prie skeitbordų užrakinta. Kitur neklaidžiojau… Ne tik kauniečiams, bet turistams, kur? Į kelnes daryti? Sakiau, kitą sykį reiks pampersą dėtis, nes kavos išgėrus nelabai ką prikentėsi. Turi būti rodyklės, kur WC, ir ne viena.

Trejus metus nesilankiau Santakoj. Pasiekus Pilies aikštelę, vyrui sakau, spausk 120 km/val. iki artimiausio WC…“ – moteris buvo pasiryžusi net pažeisti KET dėl galimybės tuoj pat atsidurti tualete.

Kauno miesto savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis tikina, jog viešųjų tualetų – mokamų ir nemokamų – yra gan daug ir žada, kad bus įrengti dar keli tualetai.

„Kauno mieste veikia 3 mokami viešieji tualetai: Jonavos g. 1, Rotušės a. 27 ir Čečėnijos a. Šiuos tualetus prižiūri UAB „Kauno švara“. Du automatiniai viešieji tualetai veikia Ąžuolyne, planuojama, kad šiais metais dar du pradės veikti Neries ir Nemuno santakos bei Nemuno salos parkuose. Automatiniai tualetai numatyti ir Naujakurių g. 78 B skvere, Vaišvydavos, Kovo 11-osios parkuose. Šių teritorijų tvarkymo darbai prasidės šiais metais, tikimės, kad tualetai ten pradės veikti ateinančias metais.

Be to, mieste įrengta daugiau kaip 70 biotualetų įvairiose viešosiose vietose – parkuose, skveruose, paplūdimiuose ir viešojo transporto paskutinėse stotelėse. Savivaldybė biotualetų reikiamu kiekiu pasirūpina ir organizuojamų renginių metu“, – aiškino jis.