„Auksinis“ konteineris ketvirtadienį užfiksuotas Nepriklausomybės aikštėje, prie Kauno Šv. arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčios. Kol kas talpoje – tik kelios šiukšlės ir 500 eurų banknotas, kurio parduotuvėje, galimas daiktas, nepriimtų, tačiau konteineris greičiausiai skirtas visai ne atliekų rinkimui.

Kauno savivaldybė „Kas vyksta Kaune“ patvirtino, kad šis prabangiai atrodantis konteineris – katalikiškos labdaros organizacijos „Lietuvos Caritas“ „kūdikis“. Objekto stovėjimas miesto centre su savivaldybės administracija suderintas iki gegužės 2 d., tačiau paskirtis nežinoma.

Naujienų portalas trečiadienio vakarą dėl konteinerių išsiuntė organizacijai užklausą, bet komentaro dar negavo. Tai nestebina, kadangi nežinioje ir kitos apie šiuos objektus rašiusios žiniasklaidos priemonės – „Lietuvos Caritas“ akcijos motyvą laiko paslaptyje, tačiau daugiau informacijos atskleisti žada artimiausiu metu.

„Auksiniai“ pinigų konteineriai, kaip trečiadienį skelbė 15min.lt, taip pat užfiksuoti Vilniuje, Jonavoje, Kėdainiuose, Alytuje, Klaipėdoje. Apie tai pranešė regioniniai portalai kedainiumuge.lt ir jonavoszinios.lt, kuriems konteinerių kilmę patvirtino rajonų savivaldybės.

Instaliacijų atsiradimas gali būti susijęs su 34-uoju „Lietuvos Carito“ gimtadieniu. Viena didžiausių šalyje katalikiškų organizacijų oficialiai įkurta 1989 m. balandžio 14–15 d. Kauno sporto halėje vykusiame steigiamajame Katalikiško moterų sambūrio „Caritas“ suvažiavime. Renginyje dalyvavo per 3 tūkst. žmonų.

Kaip skelbiama organizacijos svetainėje, minėdamas 34-uosius atkūrimo metus, „Caritas“ ieško žmonių, kurie prisidėjo prie organizacijos atkūrimo nuo 1988-ųjų, dalyvavo Katalikiško moterų sambūrio suvažiavime, net jei buvo dar vaikai ar tik vežė dalyvius į sporto halę Kaune.

Jei pažįstate tokių žmonių ar esate vienas jų, organizacija prašo kreiptis el. paštu komunikacija@caritas.lt.