Pasijuto užrakinta

Paskutinį kartą pas moterį specialiosios tarnybos skubėjo praėjusį savaitgalį.

Šeštadienio dieną moteris paskambino į Bendrąjį pagalbos centrą ir pranešė, kad vyras užrakino ją namuose, ji negali išeiti, prastai jaučiasi.

Į įvykio vietą – J. Basanavičiaus gatvės 75-ąjį daugiabutį namą – pasiųsta Kėdainių priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba, greitosios medicinos pagalbos medikai ir policijos pareigūnai.

Atidarė duris

Atvykus visoms tarnyboms buvo atlikta žvalgyba. Pareigūnai pabeldė į buto duris ir jas atidarė… pati pranešėja.

Pasirodo, jai tiesiog pasirodė, kad ją kažkas užrakino. Ugniagesiai šį pranešimą traktavo kaip nepagrįstą ir grįžo į tarnybą.

Kiek vėliau moteris pradėjo skųstis sveikata, tačiau ir tai buvo tik išsigalvotos problemos. Jokių fizinių sužalojimų moteris patyrusi nebuvo.

Skambina dažnai

Pasirodo, kad ketvirtame aukšte gyvenanti moteris yra puikiai pažįstama policijos pareigūnams, greitosios medicinos pagalbos medikams ir net ugniagesiams gelbėtojams.

Nėra mėnesio, kad pas ją nevyktų specialiosios tarnybos.

Dažniausiai pranešimai būna traktuojami kaip nepagrįsti ir taip tik gaišinamas labai brangus specialiųjų tarnybų laikas.

Moteriai yra paskirta ne viena administracinė bauda už bereikalingus specialiųjų tarnybų šokdinimus.

Galvos skausmas kaimynams

Pusamžė moteris taip pat yra didelis galvos skausmas kaimynams.

Jie pasakojo, kad būna, jog moteris beldžia į jų duris, būna, kad šūkauja, mušasi su savo sugyventiniu. Iš moters buto sklinda smarvė.

Visai neseniai ji į laiptinę išmetė televizorių ir šis visą pusdienį pragulėjo ant grindų.

Kaimynai baiminasi neadekvačiai besielgiančios moters. Gyventojai bijo, kad daugiabutyje neįvyktų didesnė nelaimė.

Gresia bauda

Specialiąsias tarnybas be reikalo kviečiančiam asmeniui gresia bauda.

Administracinių nusižengimų kodekse numatyta, kad už Bendrojo pagalbos centro darbo trukdymą žinant, kad pagalba nereikalinga, gresia įspėjimas arba bauda nuo 90 iki 200 eurų.

Už melagingą specialiųjų tarnybų iškvietimą gresia bauda nuo 200 iki 2 000 eurų.

Bendrasis pagalbos centras primena, kad dėl netikslingai užimtų telefono linijų ir melagingų skubiosios pagalbos tarnybų iškvietimų pagalba gali būti nesuteikta tiems žmonėms, kuriems ji tuo metu iš tiesų reikalinga.