„Studentų g. kažkas užprikolino. Link Ąžuolyno tik iš antros juostos”, – pirmadienį apie 07.16 val. paskelbta „Kas vyksta Kaune” grupėje.

Liudininkų teigimu, šiukšliavežėje buvo užsidegusios šiukšlės. „Užsidegė šiukšlės ir išvertė, mačiau kaip vandenį pylė”, – rašė kaunietė.

Kaip naujienų portalui „Kas vyksta Kaune” komentavo UAB „Kauno švaros” Viešųjų ryšių specialistas Jonas Tumpa, nedidelis gaisras pirmadienio rytą iš tiesų kilo šiukšliavežėje.

„Užsidegė dalis atliekų šiukšliavežėje. Kadangi ten yra uždara patalpa, „Kauno švaros” darbuotojas atliekas išpylė ant važiuojamosios kelio dalies ir pradėjo gesinti. Po pusvalandžio šios atliekos jau buvo sutvarkytos”, – teigė J. Tumpa.

UAB „Kauno švaros” atstovas turi versiją, kodėl galėjo užsidegti šiukšlės.

„Kita medalio pusė, kad ši šiukšliavežė tuština privačių namų šiukšlių konteinerius. Žiemą dažnai susiduriame su tokia problema, kad žmonės į konteineriu meta pilnai neužgesintus pelenus. Gal ir atrodo, kad pelenai užgesinti, tačiau, kai juos įpila į konteinerį, pelenai galimai gauna oro ir įsismilksta. Tokiu atveju, pelenus supylus į konteinerį, yra rizika uždegti ir kitas atliekas. Manome, kad šįkart taip ir nutiko, nes išpylus atliekas matėme, kad ten buvo nemažai pelenų, kurie smilko”, – teigė J. Tumpa.

UAB „Kauno švara” atsiprašo vairuotojų už sutrikdytą eismą ir primena, kaip reikėtų elgtis su pelenais bei nuorūkomis.

„Norėtume atsiprašyti vairuotojų už eismo sutrikdymą, bet siekdami išvengti galimai didesnio gaisro – išpylėm, likvidavom ir pašalinom. O gyventojų dar kartą norėtume paprašyti, kad į atliekų konteinerius nepiltų pelenų, o jei tai daroma, reikėtų įsitikinti , kad pelenai yra visiškai užgesinti. Atitinkamai ir vasarą, taip elgtis su nuorūkomis. Prašome išlikti sąmoningais ir rūpintis ne tik savo, bet ir kitų saugumu”, – prašė J. Tumpa.