Į „Kas vyksta Kaune” redakciją kovo pradžioje kreipėsi Užkurių g. gyventojas, kuris tvirtina, kad gatvė, kuria kasdien važinėja apie 50 namų ūkių yra tiesiog tragiškos būklės. Dėl gatvės remonto gyventojai net kelis kartus kontaktavo su Kauno miesto savivaldybe, tačiau reikšmingos pagalbos esą nesulaukė.

Prašymus, sutvarkyti Užkurių g., gyventojai savivaldybei jau siuntė 2021 metų gruodį bei 2022 m. sausį, juos pasirašė didžioji dalis gyventojų.

Užkurių gatvė / Skaitytojo nuotr.

„Dabar per Užkurių g. važiuoja apie 50 namų ūkių, vaikai su dviračiais ar paspirtukais važinėti negali, nes yra pliurzė, grįžta murzini iki alkūnių. Taip pat dauguma namų ūkių turi ne po vieną, o po kelis automobilius, kuriuos tenka laužyti. Esame kalbėję ir su UAB „Kauno švara” šiukšliavežių vairuotojais, sako yra žiauru pravažiuoti”, – pasakojo Užkurių g. gyventojas Rokas Žukauskas.

Kaunietis pažymėjo, kad Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus specialistai į šią problemą žiūri labai atmestinai.

„Gatvių specialistas” į mūsų prašymus visiškai nereaguoja, siunčia šabloninius laiškus, kad gatvė bus tvarkoma įprasta tvarka, tai yra tvarkoma tik tada, kai jau gyventojai kreipiasi. Jų kelio nugreideriavimas yra vienkartinis sprendimas iki pirmo lietaus. Taip pat buvo žadėta, kad ir žiemą bus valoma, deja to nebuvo nei karto”, – skundėsi vyras.

Užkurių g. gyventojus dabar visas viltis deda į žiniasklaidą, mat kauniečiai jau pavargo patys remontuoti kelią ir savo transporto priemones.

Užkurių gatvė / Skaitytojo nuotr.

„Gal kažkiek susimastys sėdintys valdžioje… Nes į plovyklas ir servisus žmonės nespėja važinėti, turime iš savo lėšų tvarkyti gatvę greideriuojant, nors mums, kaip mokesčių mokėtojams, tai nepriklauso. Žiemą buvo 5 automobiliai griovyje dėl neprižiūrimos gatvės. O tokie dalykai vyksta Vaišvydavoje, Kauno mieste, Užkurių g., vos už kelių kilometrų nuo Kauno mero namų… Apgailėtina situacija”, – rašė kaunietis R. Žukauskas.

Asfalto teks laukti ilgai

Kaip naujienų portalui „Kas vyksta Kaune” komentavo Kauno savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis, Užkurių g. nėra įtraukta į Kauno miesto gatvių ir kitų transporto statinių tiesimo, rekonstravimo, taisymo ir priežiūros darbų 2023-2025 metų prioritetinį sąrašą.

Tikimybė, kad Užkurių g. greitu metu galėtų atsirasti asfaltuojamų gatvių sąraše – nedidelė.

„Atsižvelgus į gatvės kategoriją, kelio (gatvės) eismo intensyvumą, naudingumą visuomenei (visuomeninių įstaigų, ikimokyklinių įstaigų, mokyklų, medicinos įstaigų, bibliotekų ir pan. skaičių toje gatvėje), kelio (gatvės) gretimybių užstatymo intensyvumą, kelio (gatvės) svarbą miestui funkciniu požiūriu tokia tikimybė (greitu metu sulaukti asfalto – aut. past.) yra nedidelė”, – komentavo A. Pakalniškis.

Anot A. Pakalniškio, paskutinįkart Užkurių g. buvo greideriuota 2022 m. rugsėjo 28 d., papildomas gatvės tvarkymas organizuotas ir šių metų sausį.

„Žiemos sezono metu šie darbai nėra atliekami. Šiuo metu, atsižvelgus į esamas oro sąlygas, nėra įmanoma kokybiškai atlikti greideriavimo darbų. Šių metų sausį, atsižvelgus į prastą gatvės būklę, kiek leido oro sąlygos, organizuotas gatvės tvarkymas”, – teigė Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas.

Tuo pačiu jis pažymėjo, kad gyventojai visada turi galimybę paspartinti gatvės remontą padengiant 50 procentų jo išlaidų. Gyventojams reikėtų teikti prašymą dėl Kauno miesto susisiekimo komunikacijų ir jų inžinerinių tinklų projektavimo, tiesimo, rekonstravimo, taisymo (remonto) ar priežiūros darbų organizavimo. Dėl galimybės teikti prašymą reikia kreiptis į Miesto tvarkymo skyrių: miesto.tvarkymo.skyrius@kaunas.lt.