Dviejose parduotuvėje

Automatinės automobilių parkavimo aikštelės Kėdainiuose buvo įrengtos rekonstruotoje IKI parduotuvėje Gegučių gatvėje bei naujai pastatytame ir atidarytame IKI prekybos centre Rasos gatvėje.

Minėtose vietose įrengtos mokamos parkavimo aikštelės, automobilį paliekant ilgiau nei 2 valandoms.

Tačiau vis pastebima, kad vairuotojai arba iš nežinojimo, arba per neapdairumą atsitrenkia ir nulaužia ar apgadina automatinį atitvarą (šlagbaumą).

Aikštelių valdytojai

„Rinkos aikštė“ kreipėsi į prekybos centrų IKI komunikacijos atstovus, norėdama tiesiog priminti kėdainiečiams apie naująją aikštelių sistemą ir paraginti neniokoti svetimo turto.

Buvo įdomu, ar dažnai nuo automobilių kenčia tokie įrenginiai mūsų mieste. Tačiau paaiškėjo, kad tokių duomenų prekybos centrai nerenka.

Aikšteles administruoja jų valdytojai.

Daugelį aikštelių administruoja tam tikros parkavimo įmonės, kurios aikštelių turto suniokojimo atveju jas ir taiso.

Dėl klientų

Prekybos tinklo IKI komunikacijos vadovė Vaida Budrienė teigė, kad prie šio tinklo parduotuvių skirtinguose miestuose yra įrengti keli skirtingi automobilių statymo aikštelių variantai.

„Vienos jų yra nereguliuojamos, jose automobilių parkavimas yra nemokamas. Tokių aikštelių prie IKI parduotuvių yra didžioji dalis.

Naktimis stovėjimas jose yra ribojamas KET ženklais.

Kitos prie parduotuvių įrengtos aikštelės (kituose miestuose) turi užtvarus ir automobilių numerių nuskaitymo sistemas“, – sakė vadovė.

Nemokamai – dvi valandas

Prekybos tinklo atstovė tvirtina, kad aikštelių apmokestinimas būtinas ir daugiausia yra susijęs su gyventojų nuolat ten paliekamomis transporto priemonėmis, kurios vėliau užima klientų vietas.

„Taip, Kėdainiuose, Gegučių bei Rasos gatvėse, įrengti užkardai, vadinamieji „šlagbaumai“, tam, kad mūsų IKI parduotuvių klientai galėtų patogiai, netrukdomi pasistatyti savo automobilius ir eiti apsipirkti.

Standartiškai tokiose aikštelėse yra numatytas 2 valandų nemokamas stovėjimas, vėliau imamas nuo 1 iki 2 eurų mokestis už valandą“, – pažymėjo IKI atstovė.