„Rusijos kariniai veiksmai Ukrainoje ir su šia agresija viešumoje siejamas dabartinis Čečėnijos vadovas Ramzanas Kadyrovas iškėlė visiškai suprantamų klausimų dėl Kaune esančios aikštės pavadinimo. Iki šiol šis pavadinimas simbolizavo už laisvę kovojusius čečėnus, tačiau dėl vykdomo teroro mūsų broliškoje šalyje nusprendėme visas dviprasmybes išsklaidyti.

Kauniečiai taip pat aktyviai pasisakė šiuo klausimu, skambino mums, siūlė galimus naujus pavadinimus. Visas iniciatyvas išgirdome ir įvertinome“, – sako Kauno savivaldybės Kultūros paveldo skyriaus vedėjas Saulius Rimas.

Kaip rašoma Kauno savivaldybės pranešime žiniasklaidai, Pavadinimų sumanymo ir atminimo įamžinimo darbo grupės siūlymu, erdvę šalia Kalniečių parko numatyta pervadinti į Čečėnijos Nepriklausomybės aikštę. Joje taip pat ketinama pastatyti atminimo ženklą (paminklą) Džocharui Dudajevui ir įrengti lentelę su informacija apie šio čečėnų didvyrio bei visos tautos kovą už nepriklausomybę.

Anksčiau Kalniečiuose esančiai aikštei Čečėnijos pavadinimas suteiktas norint pagerbti už laisvę kovojusius čečėnus.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad dėl aikštės pavadinimo keitimo iniciatyvos ėmėsi ir patys kauniečiai, naujo pavadinimo siūlymai buvo renkami ant Čečėnijos aikštėje pritvirtintos lentos.