„Pagrindinės naujojo filialo erdvės yra skirtos mokymuisi. Turėsime patogiai įrengtas auditorijas, kompiuterių klases, estetinės kosmetologijos ir bendrosios slaugos praktiniams užsiėmimams skirtas laboratorijas, mankštų salę, biblioteką ir kavinę. Tiek studentai, tiek dėstytojai turės savo poilsio erdves, o renginiai vyks konferencijų salėje, talpinančioje apie 200 žmonių. Apskritai naujajame komplekse patogiai jausis apie 1,5-2 tūkst. studentų ir akademinės bendruomenės narių“, – sako filialo vadovė.

I. Bilinskienė atskleidžia, jog SMK Kauno filiale daug dėmesio bus skiriama ir papildomų iniciatyvų kūrimui. Visų jų tikslas – sukurti sąlygas įvairiapusiam studentų tobulėjimui bei puoselėti ryšius su mokslo, verslo bei miesto bendruomene.

„Pagrindinės papildomos veiklos, planuojamos filiale, bus renginiai miestui, studentams, kolegijos bendruomenei. Tai – mokslinės konferencijos, seminarai, diskusijos, įvairūs hakatonai, karjeros mugės, bendradarbiaujant su verslu organizuojami renginiai“, – sako I. Bilinskienė.

Daugiau nei tris kartus didesnė erdvė

Prieš ketverius metus veiklą Kaune SMK pradėjo 1 tūkst. kv. metrų dydžio verslo parko „Aušra“ patalpose. Šiandien daugiau nei 1,3 tūkst. studentų ir 85 dėstytojai bei dešimtys administracijos darbuotojų persikėlė į 3,5 tūkst. kv. metrų dydžio kompleksą, adresu Vilties g. 2, Kaunas.

Šiuo metu naujajame komplekse bus vykdoma 14 studijų programų, iš kurių populiariausios ir daugiausiai studentų kasmet sutraukiančios yra Estetinė kosmetologija, Transporto ir logistikos verslas, Kūrybos pramogų industrijos bei Tarptautinis verslas ir komunikacija.

Planuojama, kad per kelerius artimiausius metus studentų skaičius sparčiai augs, o studijų programų sąrašą papildys kitos perspektyvios socialinių mokslų kryptys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją