„Naujai išasfaltuotos Šv. Gertrūdos gatvė ilgai nedžiugino. Vos kelininkai subraižė naujas juostas – supratome, turime keblumų sukti į kairę pusę, nes kelininkai panaikino prieš tai buvusią punktyrinę liniją. Ir tai visiškai nėra logiška, kadangi šioje vietoje avaringumo, susijusio su automobilių sukimu, ten nebuvo arba buvo labai mažai.

Kitas absurdiškas dalykas, jog Šv. Gertrūdos g. 3 gyventojų namo kiemui, kuris talpina viso labo iki 7 automobilių, buvo nupaišyta punktyrinė linija, kai Šv. Gertrūdos g. 5, 7 bei Vilniaus g. 35,37,39,41 namų gyventojai ir įmonės, dirbančios čia, kažkodėl buvo pamiršti. O šių namų kiemuose stovi iki 30 automobilių“, – situaciją nupasakojo šioje vietoje įsikūrusios įmonės atstovas.

„Suprantame jog tai yra paprasčiausia klaida, kurią visų gyventojų ir įmonių, įsikūrusių šiuose pastatuose, vardu prašome paaiškinti“, – prašė jis.

Keis eismo tvarką

Situaciją pakomentavo Kauno savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Martynas Matusevičius.

„Šv. Gertrūdos gatvėje fiksuojamas gana didelis eismo intensyvumas. Sprendimas priimtas siekiant mažinti kairinių posūkių skaičių netoli sankryžų, taip ne tik užtikrinant didesnį transporto pralaidumą, bet ir visų eismo dalyvių saugumą. Įvertinus gyventojų prašymus, papildomi punktyriniai žymėjimai, kurie leis kairiuosius posūkius, bus įrengti ties Istorinės Lietuvos Respublikos Prezidentūros aikštele ir ties Šv. Gertrūdos g. 7 kiemo bromu“, – teigė M. Matusevičius.

Eismas šv. Gertrūdos gatve