Dar rugpjūčio mėnesį praėjusią vasarą buvo pradėti Žaliakalnio viaduko rekonstrukcijos darbai, dėl kurių eismas buvo ribojamas ir P. Kalpoko gatvėje. Darbai turėjo baigtis iki metų pabaigos, tačiau nepavykus visko padaryti laiku, darbai užsitęsė ir šių metų kovo mėnesį buvo pranešta apie pradedamus ir P. Kalpoko gatvės darbus, dar nepabaigus tvarkyti Žemaičių gatvėje esančio viaduko.

Po metų laiko vairuotojai pagaliau gali lengviau atsikvėpti, nes atverta ne tik P. Kalpoko gatvė, bet ir Kauno pilies žiedas, tad kamščių mieste šiek tiek sumažėjo, tačiau darbai nepabaigti iki galo, todėl gyventojai vis dar susiduria su nemalonumais.

„Kas per nesąmonės vyksta P. Kalpoko gatvėje, Kaune? Nesibaigus gatvės rekonstrukcijai yra vėl paleistas automobilių eismas, kadangi gatvės šaligatviai nėra sudėti, tai rytais vaikai į mokyklas eina važiuojamąja dalimi, tarp mašinų, nes vietoj šaligatvių – duobės, balos, purvas. Ne gana to, po gatvės vamzdynų pakeitimų daliai namų tiesiog nėra vandens spaudimo ir vanduo bėga maža čiurkšle. Nors „Kauno vandenims“ apie tai pranešta, jie jau 3 mėnesį nieko nedaro“, – nusiskundimus pradėjo dėstyti kaunietis.

Anot jo, problemos nesibaigia tik sunkiai bėgančiu vandeniu ir pavojingai į ir iš mokyklų keliaujančiais vaikais, gyventojų ramybę taip pat trukdo ir naktimis atliekami gatvės darbai.

„Ir galiausiai ne gana viso šito marazmo, tai dar šiandien, tiksliau pirmadienio vakarą, kai yra ramybės valandos, kai reikia migdyti mažylius ir mokyklinukus, ir patiems eiti miegoti, yra asfaltuojama gatvė, su didžiausiais triukšmais… ir dzin, kad žmonėms reikia miegoti… dzin, kad šaligatviai nesudėti… Svarbu, kad automobiliams būtų gerai pravažiuoti. Taigi, kiek dar ilgai bus tyčiojamasi iš kauniečių?? Negana uždaromų pradinių mokyklų?? Negana kertamų medžių ir naikinamų žaliųjų plotų?? Reikia dar ir gyventojus palikt be vandens, palikt triukšme ir vaikus palikt be saugaus patekimo į mokyklas ir darželius??“, – apmaudą liejo jis.

Liko visai nedaug

Situaciją apie P. Kalpoko gatvėje atliekamus darbus komentuoja Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

„P. Kalpoko g. praėjusią naktį buvo asfaltuojama viena kelio pusė. Naktį iš antradienio į trečiadienį bus asfaltuojama kita. Išasfaltavus gatvę liks įrengti įvažiavimus, bortus ir šaligatvius. Užbaigti šios susisiekimo arterijos remontą planuojama lapkričio pradžioje“, – teigė jis.