Sužinojus, kad Vilniaus gatvės rekonstrukcija truks iki Kalėdų, kauniečiai su nerimu laukė žinios apie Kalėdų miestelio iškėlimą iš Rotušės aikštės. Spėliota, kad žaliaskarei puikiai tiktų ir atsinaujinusi Vienybės aikštė. Kauniečių manymu, Vienybės aikštę būtų ne tik lengviau pasiekti, bet kalėdiniu miesteliu galėtų grožėtis ir pro šalį pravažiuojantys miesto svečiai.

Pasiruošimą Kalėdoms jau pradėjo

Kaip naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ komentavo Kauno miesto savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vedėja Agnė Augonė, Kaunas jau pradėjo pasiruošimą Kalėdoms. Šiuo metu vyksta viešųjų pirkimų procedūros, derinamos sutartys.

Nors senamiestyje vis dar turėtų virti remonto darbai, anot A. Augonės, kalėdinės eglės vietos keisti nesiruošiama, kaip ir kasmet – ji stovės Rotušės aikštėje.

„Planuojama, kad dėl Vilniaus gatvės rekonstrukcijos miesto gyventojus ir svečius žaliaskarę kviesime pasiekti Valančiaus gatve. Tikimės, kad Vilniaus gatvės statybos darbų rangovai spės įrengti pėstiesiems tinkamą dangą ir tai dar labiau palengvins patekimą prie eglės“, – komentavo A. Augonė.

Tiesa, ar šiųmetę žaliaskarę ir vėl rengs viena žinomiausių Lietuvos menininkių-tekstilininkių Jolanta Šmidtienė, dar nėra aišku, mat dar nėra užbaigtos viešųjų pirkimų procedūros.

Eglė rekordininkė

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad praėjusių metų eglę puošė morengus primenančios deoracijos, jos buvo pagamintos iš specialios, sveikatai nekenksmingos, sintetinės medžiagos – izolono.

Šios medžiagos sunaudota apie 1 tūkst. metrų. Eglės viršūnė buvo papuošta Senamiesčio bokštelius atkartojančia 3 metrų aukščio figūra, o bendras eglutės aukštis buvo rekordinis – 25 metrai. J. Šmidtienė Kalėdų eglę puošė jau 12-us metus.

Gatvė užverta iki Kalėdų

Liepos 12 dieną startavęs Vilniaus gatvės kapitalinis remontas susisiekimo arteriją uždarė bent iki Kalėdų.

Pagal planą, nuo rugpjūčio 2 dienos remonto darbai prasidėjo ir likusioje Vilniaus gatvės dalyje, anapus Birštono gatvės – nuo požeminės perėjos iki Laisvės alėjos.

Anot Kauno miesto savivaldybės, 830 metrų ilgio Vilniaus gatvė bus sutvarkyta iš pagrindų, kad ateityje ilgus dešimtmečius čia nebereikėtų atlikti jokių kasinėjimo darbų.

Įrengus bei atnaujinus visas reikiamas komunikacijas po žeme, į savo vietas bus grąžinti nulyginti esami grindinio akmenys. Šalia kelio pakloti tamsaus akmens šaligatviai praeivių patogumui pakils vos per keletą centimetrų.

Pokyčių sulaukusią Vilniaus gatvę papuoš atnaujinti šviestuvai, suoliukai ir kiti mažosios architektūros elementai.