Šių metų Agurkų dienos programai numatyta nauja koncepcija: tai bus pusryčiai, pietūs ir vakarienė mieste. Žali staliukai keliaus po miestą kviesdami prisėsti ir pasibūti. Diena mieste bus praturtinta gausiomis pramogomis, koncertais, reginiais ir maisto turgeliu. Ryte išėję iš namų, galėsite sugrįžti tik vakare: sotūs, apsipirkę, visko pamatę bei pasiklausę.

Tokiu ritmu gyvena didieji pasaulio miestai Vilnius, Stokholmas, Berlynas. Nubudęs juose, gyventojas savo pirmąjį kavos puodelį išgeria kavinėje prie namų ir jo visa diena vyksta mieste: važiuoja, dirba, pietauja, susitinka su draugais, mokosi, o namo sugrįžta tik vėlai vakare.

Šventės organizatorė Daiva Turskytė-Urbonienė nestokoja idėjų ir dar pernai su komanda drąsiai sudrebino nusistovėjusios ir Lietuvoje žinomiausios Agurkų šventės pamatus. Ji žada naujos kryptis nepaleisti ir šiais metais.

Pusryčiauti kvies senamiestyje esanti kavinė

Didžiojoje gatvėje liepos 14 dieną pamatę žalius staliukus prie „Kavamanijos“, būtinai prisėskite. Pirmieji 10 lankytojų, atėję nuo 8 valandos ryto, bus pavaišinti kava, o ypatingų skonių ragautojus ir mėgėjus vilios jų ypatingas „žaliasis meniu“, paragauti galėsite specialiai šiai dienai sukurtos šaltosios agurkų skonio arbatos bei užsisakyti gaminių su pistacijomis: eklerų su žaliuoju glajumi bei pistacijų torto gabalėlį. Taip pat meniu bus keksiukai su agurkinėmis kepuraitėmis, o tiems, kas nenori saldumynų, bus siūloma paragauti net specialiai paruoštų žaliųjų tortilijų.

Agurkų diena

Senamiestyje – žali staliukai

Nuo 12 valandos, kaip jau įprasta, – pietų metas. Didžioji gatvė tiesiog užkvips. Galėsite apsipirkti turgelyje ar prisėsti prie bet kurio žalio staliuko, kad ir su savo atsineštais pietumis dėžutėje.

Jei pamiršite pietus, jus pasitiks kulinarinio paveldo virtuozai ir Darius Biriukas su žaliausiais kokteiliais.

Visas šurmulys tęsis iki 14 valandos. Kadangi Agurkų šventė yra pirmasis kulinarinis festivalis Lietuvoje, neatsiejama jo tradicija bus išlaikyta. Kulinarinį paveldą pristatys Kėdainių krašto seniūnijos. Ragavimui miestelėnams bus pateikti žali agurkėliai su šviežiu medumi, gaivios ir lengvos žalios salotos, ypatinga agurkinė sriuba, šiuolaikinėmis technologijomis pagamini šaltibarščiai, kaimiškos bandelės ir kibinai, bulvės, apkeptos su lašinukais, su raugintu agurkėliu.

Agurkų diena

Gatvėje ir aikštėse ‒ muzika

Organizatoriai pasirūpino ne tik skrandžio malonumais. Net jei neplanuojate išgerti kavos, net jei labai skubėsite, ryte eikite tik Didžiąja gatve – čia iki pat 10 valandos gatve srovens saksofonisto Manto Dirdos rankomis valdomo saksofono muzika gerai dienos pradžiai. Jei plauksite vytine, girdėsite vandens čiurlenimą.

Žali maži ir dideli staliukai vakarop iš Didžiosios gatvės peržygiuos į Didžiosios Rinkos aikštę. Visi, kas dvejojate dėl Agurkų dienos, dabar sukluskite: koncertuoti ruošiasi grupė „Subtilu Z“.

Įkvepia kūrėjus

Kartu su grupe „Subtilu Z“ ir vokaliste Lina Rovaite pasirodys birbynininkas, kuris instrumento unikalumą išryškins atlikdamas populiarią elektroninę muziką. Be to, pakviestas dar vienas jaunosios kartos atlikėjas, Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro operos solistas tenoras Edgaras Davidovičius.

Kauno grupė „DixXband“ nuskraidins į diksilendo šalį, kur skamba melodingos improvizacijos ir pašėlę ritmai. Populiariausias to laikmečio džiazo dainas atliks vokalistė Vaiva Venslovienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)