Pernai dviračių takų žemėlapį mieste papildė 4 naujos trasos: įrengtas bendras pėsčiųjų ir dviračių takas Taikos pr. (nuo Ateities pl. iki pat Pramonės pr.), nauji takai nutiesti nuo Pramonės pr. iki Kovo 11-osios g. bei nuo K. Baršausko g. iki Partizanų g. Jų bendras ilgis – daugiau nei 4 km. Patogesnio susisiekimo sulaukė ir Dainavos mikrorajone gyvenantys kauniečiai. Nauja trasa dviratininkams nutiesta A. ir J. Gravrogkų gatvėje. Ja sujungta K. Baršausko gatvė su Trijų Mergelių tiltu, vedančiu į Panemunės miško šilą.

Planuose – ir 1,5 km ilgio dviračių takas nuo Pramonės iki Savanorių prospektų. Taip pat kauniečiams įrengiama ir 3,5 km ilgio dviračių tako atkarpa nuo Savanorių iki Pramonės pr. bei 1 km ilgio Europos pr. atkarpa su jau integruotu keliu darnaus judumo šalininkams. Susisiekimas Kauno centre taip pat tapo saugesnis ir efektyvesnis, – lygiagrečiai atnaujintos Kęstučio gatvės vingiuoja naujutėlaitis 1,3 km ilgio dviračių takas. Ši atkarpa padės sumažinti ženkliai išaugusius dviratininkų srautus Laisvės alėjoje, teigiama Kauno miesto savivaldybės pranešime.

Pasak Kauno mero pavaduotojo Andriaus Palionio, projektas „Like Bike“ miestiečiams siūlo daug smagių veiklų – konkursus, tolimiausių maršrutų rinkimus, kas savaitę – naujus iššūkius bei kitas atrakcijas. Tai tampa papildoma motyvacija kelionėms rinktis ekologiškas transporto priemones, burti bendraminčių kompanijas ir leistis į naujus nuotykius. Aktyvistai kviečiami išbandyti ir dviračių maršrutus, aplankant miesto fontanus, parkus ar paplūdimius. Dviračiams pritaikytus maršrutus siūlo ir beveik 5 metus gyvuojanti iliustruotų teminių Kauno žemėlapių serija „It’s Kaunastic“.

Riedančioms transporto priemonėms ir pasivaikščiojimams skirti žemėlapiai vingiuoja įvairiomis gatvėmis, kuriose galima pamatyti tiek populiariausias žaliąsias erdves, tiek ir gatvės menu papuoštas sienas. Naujosios dviračių takų trasos tiesiamos, naudojant spalvotą dangą, kuri padeda iš anksto pamatyti taką kertančius šalutinius kelius bei aiškiai atskirti dviratininkų ir pėsčiųjų zonas.

„Kauniečiai vis dažniau į centrą ar į gamtą keliauja ekologiškomis transporto priemonėmis, todėl kasmet geriname dviračių takų infrastruktūrą ir rūpinamės, kad aktyviam laisvalaikiui pritaikytos atkarpos būtų patogios ir saugios. Visą miestą išraižęs dviračių tinklas jau perlipo 106 kilometrus, tačiau tai – tik pradžia. Judame teisinga linkme, todėl žingsnis po žingsnio Kaunas tampa jaukesniu ir labiau pritaikytu visiems riedantiems bei minantiems“, – pasakojo vicemeras A. Palionis.

Dėmesys skiriamas ne tik kelių dangai, pločiui ar atstumui, bet ir jų funkcionalumui. Aktyviai įrenginėjamos dviračių takų jungtys, kurių Kaune greitu metu bus daugiau. Pati naujausia, jau dabar įrenginėjama nuo naujojo Tvirtovės al. ir Nuokalnės g. dviračių tako į Varnių ir Jonavos gatves. Vilijampolėje, dešiniajame Neries krante esančiame parke, vyksta rekonstrukcija ir per visą parko ilgį vingiuojantis dviračių takas liks išskirtinai riedantiems – dviratininkams bei paspirtukininkams. Greta jo bus nutiesta nauja 1,5 m juosta pėstiesiems. Taip siekiama atskirti besimaišančius srautus ir užtikrinti saugų judėjimą visiems, pažymima savivaldybės pranešime.

Iš Senamiesčio dviračiu patogu pasiekti Panemunės šilą, kadangi A. Smetonos alėja irgi driekiasi takas su atnaujinta danga. Vaizdingais maršrutais abipus Nemuno galima numinti ir į Kauno rajono kurortines vietoves prie Nemuno – Kačerginę bei Kulautuvą arba pasiekti prie Neries esančias Lapes. Tai – vieni populiariausių Kauno miesto gyventojų savaitgalio maršrutų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją