Šis objektas nėra įtraukas į nei vieną turistinį maršrutą ir šalia jo nekaba joks kvietimas užeiti. Ši vieta susijusi su mirtimi ir alsuoja senove. Tai – po Labūnavos bažnyčia esančios katakombos, kuriose užmūryti grafų kūnai. Kodėl požemis toks paslaptingas ir neatvertas plačiajam turizmui, pasakoja istorikas Vaidas Banys.

Iš pirmo žvilgsnio Labūnavos bažnytkaimis – niekuo neypatingas. Tai vietovė, nuo Kėdainių nutolusi kiek daugiau nei 10 kilometrų. Čia veikia mokykla ir darželis, kelios parduotuvėlės, o gyventojų skaičius neviršija tūkstančio. Istoriko V. Banio teigimu, yra sunku suvokti Labūnavos istoriją: „praleki pro šitą kaimą, pamatai bokštą, bažnyčią ir tiek to supratimo.“

Visgi Labūnava išskirtinė. Anksčiau ši vieta buvo didikų Zabielų tėvonija, garsiosios giminės dvarui priklausė 7 palivarkai ir daugiau nei 1000 valakų žemės. Zabielai Labūnavą mėgo ir dėl patogios vietos – kiti didikų klanai buvo ranka pasiekiami.

Vienas iš kvapą gniaužiančių istorinių objektų Labūnavoje – po bažnyčia esančios katakombos, kuriose buvo užmūryti grafų Zabielų kūnai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)