Išsiruošus į kelionę patartina pasiimti užkandžių, vandens, pasirūpinti tinkama apranga, nepamiršti pakrauti elektrinio paspirtuko.

Trasa „Pažink Kauną“

Pirmoji siūloma trasa vadinasi „Pažink Kauną“, ji skirta norintiems pajausti miesto pulsą. Trasa prasideda Kalniečių parke, eina per visą Savanorių pr., toliau tęsiasi Laisvės alėjoje ir atveda iki Žaliakalnio funikulieriaus, juo užsikėlus netrukus vėl pasieksite Savanorių prospektą.

Maršrutas: Savanorių pr. pabaiga (Murava) – Laisvės al. – A. Mickevičiaus g. – V. Putvinskio g. –Žaliakalnio funikulierius (užsikelti į Aušros g.) – Žemaičių g. – Savanorių pr. pabaiga (Murava).

Maršruto ilgis: ~ 13 km.

Kelionės paspirtuku maršrutas

Keliaudami šiuo maršrutu pravažiuosite ilgiausia Kauno gatve – Savanorių prospektu. Šį pavadinimą gatvė gavo 1938 m. rugsėjį, taip pagerbiant Lietuvos kariuomenės savanorius kūrėjus. Tai ir viena judriausių bei tiesiausių Kauno gatvių.

Savanorių prospekte atkreipkite dėmesį į šiuos objektus: Kalniečių parką, įdomųjį Ortopedijos technikos pastatą (Savanorių pr. 284), buvusius 3 kino teatrus: „Hollywood“ (Savanorių pr. 137), „Pasaka“ (Savanorių pr. 124) ir „Daina“ (Savanorių pr. 74); buvusį dailininko Adomo Galdiko namą (Savanorių pr. 81), „Saulės“ gimnaziją (Savanorių pr. 46), taip pat Krišnos Sąmonės religinės bendruomenės Harė Krišna šventyklą (Savanorių pr. 37).

Artėdami į Savanorių kalno apačią, kairėje matysite Kiemo galerijos fragmentus, Kauno choralinę sinagogą ir centro panoramą. Laisvės alėjoje jus apgaubs tarpukario ir senesnio laikmečio pastatai, tad bus kur stabtelti.

Praalkusieji turėtų nepamiršti, kad pravažiuos legendinę Kauno spurginę, prie kurios karantino metu lauke susidaro nemenka eilutė. Galiausiai pasieksite Žaliakalnio funikulierių – vieną seniausių veikiančių keltuvų Europoje (1931 m.). Juo užkilę atsidursite prie Kauno Kristaus Prisikėlimo bazilikos. Toliau sugrįšite į Savanorių pr.

Norintieji prailginti maršrutą, gali išsukti iš maršruto: keliaujant link centro, iš Savanorių prospekto pasukti į A. Mackevičiaus g. (nėra dviračių tako) ir pasiekti Pelėdų kalną, nuo kurio atsiveria magiška Kauno centro, Aleksoto, Šilainių panorama. Laisvės alėjoje galbūt užsinorėsite pravažiuoti ją visą iki pat Kauno Šv. arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčios. Grįždami į Savanorių prospektą, kelionę pabaigti ir ledų porciją suvalgyti bus patogu Kalniečių parke, po kurį visą išraizgyti patogūs dviračių takai.

Šis maršrutas gali būti puikus pažintinis maršrutas atvykusiems iš kitų miestų, kuomet automobilį galite palikti tik įvažiavus į Kauną ir mėgautis puikiais sutvarkytais takais, skirtais važiuoti dviračiais ir elektriniais paspirtukais.

Trasa „Dvi upės“

Antroji trasa vadinasi „Dvi upės“, ji siūloma norintiems pasigėrėti Neries ir Nemuno upėmis, pailsinti akis žvelgiant į upių tėkmę. Kelionę galima pradėti nuo Baltų pr. (netoli „Bernelių užeigos“), toliau keliauti į Sargėnų dvaro istorinį parką, kuriame išlikę Sargėnų dvaro fragmentai. Iš jo vėl pateksite į Baltų pr., kuris atves į Neries krantinę. Ja keliaudami pravažiuosite du tiltus: Varnių (jungiantį Žaliakalnį su Vilijampole) ir Petro Vileišio (jungiantį Senamiestį su Vilijampole).

Pailsėti Pakeliui galėsite Neries krantinės parke. Pravažiavę P. Vileišio tiltą atsidursite Brastos gatvėje, ja kiek pavažiavus kitame krante regėsite Kauno pilį, Senamiesčio bokštus, Neries ir Nemuno santaką.

Kelionės paspirtuku maršrutas

Toliau kviečiame keliauti Raudondvario plentu, kol galiausiai dviračių takas jus nuves prie Lampėdžio ežero ir paplūdimio. Čia pat ir Lampėdžių kempingas. Pasivaikščiojimui puikiai tiks Lampėdžių miško parkas, esantis kitame ežero krante.

Maršrutas: Baltų pr. (netoli ,,Bernelių užeigos“) – Sargėnų dvaro istorinis parkas (Kuršių g. 51) – Baltų pr. – Neries krant. – Brastos g. – Raudondvario pl. – Raudondvario 6-asis takas – Kulautuvos g. – Gervių g. – Lampėdžio ežeras.

Maršruto ilgis: ~ 11 km, jeigu pirmyn atgal ~ 22 km.

Šiame maršrute Kauno pilį ir „Laisvės kario“ paminklą matysite iš kitapus upės, tačiau tai tik dar labiau suteiks žavesio. Patogi vieta stabtelti ir pasigrožėti gali tapti Piliamiesčio pakrantė.

Trasa „Aukštyn Nerimi“

Ši trasa skirta norintiems pabūti ir šalia upės, ir miške. Kelionė prasideda nuo Kauno pilies, toliau veda į Jonavos gatvę. Pravažiavę P. Vileišio tiltą, o vėliau ir Varnių tiltą, galite ilgą laiką mėgautis Neries upės vaizdais.

Kelionės paspirtuku maršrutas

Pravažiuosite viešąją pirtį „Pirties namai“ (Jonavos g. 41D), Kauno kempingą (Jonavos g. 51A). Galiausiai pravažiuosite Eigulių kapines, magistralinį kelią A1, pateksite į Kleboniškio gatvę ir pasinersite į Kleboniškio miško parko gilumą.

Šiame miške jus apgaubs šimtamečiai medynai: eglynai, pušynai. Miške įrengti pasivaikščiojimo takai, poilsiavietės, atokvėpio vietos. Kleboniškio miško parke rasite ir tyro šaltinio vandens, kuris teka iš žemės gelmių.

Maršrutas: Kauno pilis – Jonavos g. – Kleboniškio g. – Jonavos g. – Kauno pilis.

Maršruto ilgis: ~ 14 km.

Tai puikus atokvėpis miške ir nuostabus maršrutas palei Nerį.