Iš puspenkto tūkstančio balsavusiųjų, „Nemupiai“ gavo 22 proc. respondentų palaikymą, o „Upiai“ – 24 proc., tad galima drąsiai teigti, kad dauguma gyventojų priima ir palaiko naujojo kvartalo, kuriame jau visai netrukus kursis verslai ir naujakuriai, pavadinimą.

„Išskirtinis susidomėjimas projektu ir gyventojų aktyvumas – nustebino. Iš 6000 pasiūlytų pavadinimų didžiulė dalis turėjo asociacijų su Nemunu, todėl natūraliai supratome, kad ir projekto pavadinimas turi atspindėti šią Kauno miesto vizitinę kortelę. Pasiūlyti „Nemunaičiai“ mus užkabino savo jaukiu skambesiu, o mažybinis žodis siejasi su dar jaunu kvartalu, kuris turi potencialo plėstis ir augti. Galiausiai, ir visuotinis balsavimas mums patvirtino, kad „Nemunaičiai“ yra būtent tas vardas, kuris tinka naujajai gyvenamųjų namų rajonui“, – teigia „SBA Urban” Komercijos direktorius Giedrius Muliuolis.

Įkvėpė Nemunas ir namai

Pirmoji, pasiūliusi „Nemunaičių” pavadinimą – kaunietė Inga Bradūnienė. Moters teigimu, tik pamačiusi kvietimą išrinkti pavadinimą naujam Kauno kvartalui, ji nedvejodama pradėjo ieškoti labiausiai kvartalo dvasią atspindinčių pavadinimų.

„Laikau save kūrybinga asmenybe, todėl esant progai ir galimybei, pasidalinu savo kūryba – ketureiliais, eilėraščiais. Būtent dėl šios priežasties ir šį kartą nedelsusi kibau generuoti idėjas. Iš arčiau susipažinusi su kvartalo vizija supratau, kad ji man artima ir kiekvienas miestietis norėtų gyventi tokioje vietoje su nuostabiu vaizdu.

Pasiūliau ne vieną pavadinimą, kurie, mano manymu, buvo labiausiai tinkami. Dauguma jų asocijavosi su Nemunu ir namais. Nemunaičiai buvo vienas iš siūlymų, kuris, kaip man atrodė, labiausiai tinka būstuose prie Nemuno gyvensiantiems naujakuriams, ypač auginantiems vaikus ar susilauksiantiems jų naujuose namuose”, – teigia I. Bradūnienė.

Namai, kviečiantys grįžti į Kauną

Kartu su naujuoju pavadinimu projektas žengia į aktyviąją rezervacijų stadiją. „SBA Urban“ nekilnojamojo turto plėtros vadovo Egidijaus Ripkausko teigimu, nuo pat pradžių jaučiamas itin didelis susidomėjimas projektu.

„Jau šiandien galime matyti klientų poreikius ir portretus. Pastebėjome, kad daugiausiai „Nemunaičių“ projekte žmonės domisi 2 kambarių butais, kurių plotas svyruoja nuo 41 iki 50 kvadratinių metrų bei 57-65 kvadratinių metrų trijų kambarių būstais. Didžiausi privalumai, kuriuos mato ir susidomi naujakuriai, – tai gyvenimas prie upės ir šalia miesto centro.

Galiausiai, projektas tapo tam tikru kvietimu grįžti į Kauną. „Nemunaičiuose“ planuoja įsikurti kauniečiai, ilgą laiką gyvenę Vilniuje ir galiausiai nusprendę savo namus kurti Kaune. Taip pat būstus jau rezervavę ir vilniečiai, kurie susižavėjo projekto erdvėmis bei planuoja ateitį Kaune“, – sako E. Ripkauskas.

Šiandien naujojo rajono teritorijoje jau aktyviai vyksta paruošimo darbai, netrukus kils pamatai. Pirmuoju etapu „SBA Urban“ išplėtos du gyvenamuosius pastatus, į kuriuos naujakuriai keltis galės jau kitų metų pirmojoje pusėje. Bendrai projekte suplanuoti penki 6-8 aukštų, A+ energinės klasės gyvenamieji namai, kuriuose – 155 butai. Esami ar būsimieji kauniečiai galės rinktis 1-4 kambarių butus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)