Pasak „Mano numai“ vadovo ir bendraturčio Aurimo Čiagaus, rinkos analizė ir gaunamų užklausų kiekis rodo, kad Kaune yra „Nuomokis ir pirk“ paslaugos poreikis.

„Kaune jau esame pasirašę keturias sutartis dėl būstų, kurių bendra vertė – daugiau nei 400 tūkst. eurų. Tikime miesto augimu ir gyvenamojo būsto rinkos perspektyvomis, todėl manome, kad vis daugiau žmonių galėsime suteikti galimybę gyventi savuose namuose“, – sako A. Čiagus.

Jo teigimu, pirmaisiais veiklos metais Kaune tikimasi panašaus portfelio augimo, kokį „NUMAI“ pasiekė pradėjusi paslaugą teikti Vilniuje – iki 5 mln. eurų. Skaičiuojama, kad ateityje jis gali išaugti ir iki 20-30 mln. eurų vertės.

„Viskas priklausys nuo situacijos rinkoje. Šiuo metų gyvenamojo būsto rinka yra labai aktyvi, todėl svarbu atidžiai įvertinti potencialių būstų vertę. Tą skatiname daryti ir savo klientus“, – teigia A. Čiagus.

Pasak jo, šiuo metu nuomos pasirinkimas Kaune maždaug tris kartus mažesnis nei Vilniuje, o individualių namų nuomos rinkoje pasirinkimo beveik nėra. Būsto nuomos ir pardavimo kainos taip pat skiriasi – Kaune jos yra apie 30 proc. mažesnės nei sostinėje.

„NUMAI“ perkamam būstui Kaune taikys tokius pačius bendrinius kriterijus, kaip ir Vilniuje – objektai turėtų kainuoti ne mažiau 50 tūkst. ir ne daugiau 450 tūkst. eurų, nebūti nutolę nuo miesto centro daugiau nei 20 kilometrų, nebūti arti triukšmo ar taršos šaltinių bei būti netoli vietinės infrastruktūros tokios, kaip mokyklos, darželiai ar maisto parduotuvės.

Dėl būstų, kurie viršija numatytą kainų rėžį, nėra gyvenamosios paskirties ar neatitinka kitų sąlygų, bendrovė spręs atskirai, įvertinusi jų likvidumą.

Pasak „NUMAI“ vadovo, daugiausiai užklausų būstams yra sulaukiama iš jaunų šeimų, kurios dar nėra sukaupusios pradinio įnašo. Taip pat – laisvai samdomų profesionalų, smulkaus ir vidutinio verslo savininkų, grįžtančių emigrantų, užsienio valiuta atlygį gaunančių specialistų ar kitų klientų, kurie dėl įvairių priežasčių šiuo metu negauna banko paskolos.

A. Čiagus, kaip vieną svarbiausių „NUMAI“ teikiamos „Nuomokis ir pirk“ paslaugos privalumų, nurodo fiksuojamą perkamo būsto kainą.

„Mes nuperkame norimą būstą, fiksuojame jo kainą ir ji nekinta, kol klientas nuomojasi. Tokiu būdu galima kaupti pradinį įnašą jau gyvenant savo pasirinktuose namuose. Uždirbame iš nuomos, o klientai turi galimybę būstą įsigyti už pirkimo kainą, nepriklausomai nuo svyravimų rinkoje“, – aiškina A. Čiagus.

Jo teigimu, „NUMAI“ gali pasirūpinti ir naujų būstų įrengimu pagal klientų poreikius.

Šiuo metu „NUMAI“ kuria klientų savitarnos sistemą ir robotizuoja vidinius procesus – tai kompanijai leis dar efektyviau valdyti procesus bei aptarnauti klientus.

„NUMAI“ yra pirmoji nepriklausoma „Nuomokis ir pirk“ paslaugos teikėja Europos sąjungoje. Veiklą pradėjusi 2019 m. gegužę kompanija šiuo metu yra įsigijusi ir išnuomojusi daugiau nei 60 būstų, kurių bendra vertė – viršija 10 mln. eurų. Skaičiuojama, kad ateityje portfelio potencialas vien Lietuvos rinkoje gali siekti 100 mln. eurų.

Šiuo metu kompanija gyvenamuosius objektus padeda įsigyti Vilniuje ir Kaune. Ateityje planuojama veiklą plėsti į kitus Lietuvos ir ES miestus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)