Darbo brokas

„Ten konteineriai buvo statomi jau žiemos metu. Jie buvo pastatyti pernai gruodžio mėnesį. Juos statė subrangovo įmonė.

Mes nustatėme, kad tai akivaizdus darbo brokas, nes pavasarį sukrito aplink konteinerius esanti žemė. Taip pat sukrito ir aplink buvusios trinkelės.

Statytojai šiuo metu aptvėrė konteinerius specialia juosta, kad ten žmonės nevaikščiotų. Jie turės pašalinti broką“, – informavo miesto seniūnas Algirdas Krivičius.

Gyventojams nepavojinga

Miesto seniūnas informavo, kad išmesti šiukšles minėtuose konteineriuose gyventojai gali. Negalima eiti tik už juosta aptvertos teritorijos, kurioje ir sukrito žemė.

„Gyventojai šiukšles išmesti į tuos konteinerius gali. Patys konteineriai sumontuoti gerai, jokių problemų nėra. Tik žemė, matyt, nebuvo suspausta gerai, dėl to taip ir atsitiko. Įmonė viską sutvarkys iš savo lėšų“, – kalbėjo A. Krivičius.

Modernūs konteineriai

Priminsime skaitytojams, kad Kėdainių rajono savivaldybė vykdė projektą „Požeminių ir pusiau požeminių konteinerių pirkimo bei jiems skirtų aikštelių projektavimas ir įrengimas“, kurio metu visame Kėdainių mieste ir rajone, iš anksto suderintose vietose, buvo įrengiamos konteinerių aikštelės ir statomi nauji konteineriai.

Šiam projektui įgyvendinti skirta 657 tūkst. 211 eurų. Projektas finansuojamas Europos Sąjungos ir Kėdainių rajono savivaldybės lėšomis.

Pritaikyti mūsų klimatui

Naujieji „Molok“ konteineriai yra šiuolaikiški, modernūs, pritaikyti mūsų gamtinėms klimato sąlygoms.

Kėdainių rajono savivaldybės administracija dar pernai pažymėjo, jog įgyvendinus projektą bus įrengta daugiau nei 40 atliekų surinkimo aikštelių. Konkursą įrengti konteinerius laimėjo UAB „VSA Vilnius“. Darbams įvykdyti pasitelkė ir subrangovus.