„Matant, kad Lampėdžiai ir jų apylinkės jau senokai tapo tikru slidinėjimo kurortu, kilo idėja padovanoti daugiau džiaugsmo ir pačiūžų virtuozams. Juolab kad naujai pastatyti Kauno ledo rūmai dėl suprantamų priežasčių dar neatidaryti, o čia mes galime turėti didžiausią čiuožyklą po atviru dangumi.

Iš esmės planas pavyko – penkios šviežiai nuvalytos ledo aikštelės ir tarp jų nusidriekusi trasa jau sulaukė pirmųjų pramogautojų. Vietos čia turėtų pakakti visiems, kad saugiais atstumais kauniečiai spėtų pasimėgauti žiemiškais malonumais gryname ore, stovint ant pačiūžų“, – ankstyvą antradienio popietę paviešinta Kauno savivaldybės „Facebook“ puslapyje.

Vis dėlto, kaip teigiama įraše, tai kainavo daugiau nei tikėtasi. Valant ledą, neplanuotai paaukota dalis technikos. Viena transporto priemonė įlūžo ir paniro į dugną. Traktoriukas buvo apynaujis, techniškai tvarkingas ir sandarus, todėl žala aplinkai esą bus minimali.

Savivaldybė patikino, kad darbininkai iš anksto buvo pasirengę veikti pagal specialias instrukcijas, jog kilus pavojui, galėtų greitai ir saugiai evakuotis. Viskas įvyko pagal algoritmą, dabar nelaimės vieta apie 150 metrų nuo kranto, ties pirtele ir „ruonių“ ekete aptverta „Stop“ juosta.

„Turime labai gerą pamoką ir jau padarėme atitinkamas išvadas. Ateityje tokiems darbams pasitelksime tik kastuvus ir žmogiškąsias jėgas.

Aplinkosaugininkai nedelsiant informuoti apie susiklosčiusią situaciją. Specialiosioms tarnyboms – pranešta. Šiuo metu telkiame pajėgas ir ruošiamės, kad jau artimiausiomis dienomis „skenduolis“ būtų sėkmingai ištrauktas į krantą bei prikeltas antram gyvenimui. Teks už savo gerus ketinimus ir prisiimtą riziką atsakyti“, – nurodoma pranešime.

Kauno savivaldybė ragina visus ant Lampėdžių ežero vaikščiojančius žmones išlikti budrius ir protingai pasverti galimas rizikas, saugoti save ir aplinkinius, ypač vaikus. Taip pat – nuolat akylai stebėti termometro stulpelius, nes pavasaris jau čia pat, todėl su kiekviena diena lipimas ant ledo taps vis pavojingesnis.

„Prieš pradedant darbus buvo išmatuotas ledo storis. Vietomis jis siekė iki 30 centimetrų, o mažiausiai buvo bent 20 cm. Vis tik ši nelemta patirtis liudija, kad ir to gali nepakakti, todėl privalome išlikti budrūs! Stengsimės ir darysime viską, kad dar šią savaitę avarija būtų likviduota.

Pavasariop, nutirpus ledams ir užbaigus trasos gilinimo darbus, čia tikrai nebus jokių kliūčių baidarių, valčių bei kanojų irkluotojams pilnavertiškai tęsti treniruotes ir rengti varžybas. O vasarotojai pliaže galės ir toliau mėgautis saugiomis maudynėmis“, – skelbia savivaldybė.