Lietuvos Respublikos Vyriausybė Vasario 16-ąją kviečia švęsti namuose, pasipuošiant tautine atributika, gaminant simbolinius tautinio paveldo patiekalus, giedant himną ir kitaip skleidžiant šventinę valstybingumo nuotaiką, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Turininga pramoga – signatarų žingsnių iššūkis

Prie Vyriausybės siūlomų idėjų Vasario 16-osios minėjimui namuose prisijungė ir nemokamos mobiliosios vaikščiojimo programėlės „#walk15“ komanda, kviečianti tapti specialiai šiai šventei sukurtos edukacinės iniciatyvos – virtualaus signatarų žingsnių iššūkio – dalimi.

„Nors mūsų laisvalaikio praleidimo būdai šiuo metu kiek apriboti, tai visai nereiškia, kad negalime atrasti smagių ir turiningų aktyvacijų namuose. Priešingai, šie metai ypatingai naudingi įgyti naujų įgūdžių, žinių ar praplėsti jau turimas. Dėl šios priežasties, į pagalbą pasitelkime išmaniąsias technologijas ir Vasario 16-ąją visi kartu paminėkime virtualioje erdvėje – prisimindami iškiliausios asmenybes, padėjusias pamatą šiandieninei mūsų valstybei“, – kviečia mobiliosios programėlės „#walk15“ kūrėja Vlada Musvydaitė.

Vasario 16-osios dieną mobiliojoje programėlėje „#walk15“ startuos virtualus signatarų žingsnių iššūkis. Prie jo prisijungti norintys dalyviai bus kviečiami išsirinkti vieną iš 20, labiausiai jiems imponuojančių Nepriklausomybės akto signatarų, ir simboliškai už jį eiti iki pat žingsnių iššūkio pabaigos – kovo 11 d. Tiesa, programėlės kūrėja ragina nepamiršti visiems mums svarbių saugumo rekomendacijų ir žingsnius rinkti tik namuose ar aplink juos.

Prisijungia ir Nepriklausomybės akto egzemplioriaus atradėjas

Prie signatarų žingsnių iššūkio iniciatyvos prisidėjo ir 2017 m. originalų Nepriklausomybės akto egzempliorių lietuvių kalba Berlyne atradęs, Vytauto Didžiojo universiteto profesorius Liudas Mažylis. Su profesoriaus pagalba visus žingsnių iššūkio dalyvius reguliariai pasieks informacinės žinutės, pristatančios įdomiausius kiekvieno signataro biografijos faktus.

Vasario 16-oji – viena svarbiausių datų mūsų istorijoje. Minime jau 103-iąsias Lietuvos nepriklausomybės akto pasirašymo metines! Kviečiu jus prisijungti prie mobiliosios programėlės „#walk15“ iniciatyvos – signatarų žingsnių iššūkio. Eikime už nepriklausomybę ir kartu prisiminkime istorines asmenybes, sukūrusias sąlygas mums puoselėti laisvą ir nepriklausomą Lietuvos valstybę“, – sako profesorius Liudas Mažylis.

Signatarų žingsnių iššūkio iniciatyva startuoja jau rytoj, vasario 16 d. Prisijungti prie jos galima į savo telefonu parsisiuntus nemokamą vaikščiojimo programėlę „#walk15“. Išmaniąsias technologijas ir socialinius tinklus gyventojai raginami pasitelkti ir dar vienai misijai – šventinės nuotaikos skleidimui, dalijantis smagiomis nuotraukomis su savo artimaisiais, draugais, kolegomis ar svetur gyvenančiais tautiečiais.

Sužinoti daugiau apie Nepriklausomybės akto signatarus bei parsisiųsti mobiliąją programėlę „#walk15“ galima spustelėjus ČIA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)